Με έκπληξη και λύπη άκουσα από εσάς ,αλλά και από τον υφυπουργό Αμύνης,
τα περί ανάγκης αύξησης της στρατιωτικής θητείας.
Αναρωτιέμαι πως μια ευρωπαϊκή χώρα εν έτι 2012, μπορεί ακόμα να σκέφτεται την αύξηση της θητείας ,όταν σχεδόν καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υποχρεωτική στράτευση και όσες λίγες έχουν, διαρκεί ελάχιστους μήνες και προσανατολίζονται να την καταργήσουν.
Γιατί η Ελλάδα να σκέφτεται την αύξηση της θητείας όταν καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν την έχει αυξήσει από το β παγκόσμιο πόλεμο και εντεύθεν και η Ελλάδα έχει να την αυξήσει από την περίοδο της επιστράτευσης του 1974;
Και επιπλέον ,γιατί θα πρέπει να είσαστε εσείς ο υπουργός που θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση που αναμφίβολα ,όσο και αν στις δηλώσεις σας το διασκεδάζετε, έχει πολιτικό κόστος?
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το συζητούσε 2 χρόνια και δεν το τολμούσε και θα το κάνετε εσείς ένας υπουργός μιας μεταβατικής κυβέρνησης 3 μηνών που συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την έξοδο της από το ευρώ;
Μια τέτοια κίνηση , χώρια που θα δυσαρεστήσει όλους τους νέους της χώρας θα δώσει και πολιτικό νόημα στην παρούσα κυβέρνηση , που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το ήθελε μια που χαρακτηρίζει αυτή τη κυβέρνηση μεταβατική και ειδικού σκοπού.
Γιατί λοιπόν να πάρει μια τέτοια κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση,όταν καμία κυβέρνηση δεν την πήρε από τη δικτατορία και εντεύθεν;
Θα απαντήσετε, οτι πρέπει να συμβεί καθώς λόγω της λειψανδρίας των στρατοπέδων , αφού δεν προσλαμβάνονται πλέον ΕΠΟΠ , υπάρχουν ανάγκες εφέδρων.
Γιατί κύριε υπουργέ ,όμως , οι νέοι της χώρας μας να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης και πάλι?
Δεν τους φτάνει η ολοένα αυξανόμενη ανεργία που αντιμετωπίζουν;
θα πρέπει να μείνουν δηλαδή και για ακόμα περισσότερο χρόνο εκτός παραγωγικής διαδικασίας;
Ποιος γονέας ή στρατιώτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει για ακόμα περισσότερους μήνες τα έξοδα διαβιώσεως του στο στράτευμα?
Τέλος θεωρώ τουλάχιστον άστοχη την απορία σας για το τι προλαβαίνουν να μάθουν οι στρατιώτες μέσα σε 9 μήνες.
Η απάντηση είναι απλή, ότι θα μάθουν και στους 11 , 12, 15, 20 ή όσους μήνες θητείας ονειρεύεστε να φτάσει η στρατιωτική θητεία.Ίσως τα πρότυπα μας δεν βρισκονται στους ευρωπαϊκούς στρατούς, αλλά στους στρατούς της Παλαιστίνης και του Ιράν, εκεί ναι και εφέδρους έχουν και περισσότερους μήνες θητείας από εμάς!
Είναι σαφές Κύριε Υπουργέ οτι πρέπει να σκεφτείτε καλά μια τέτοια σας απόφαση.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι με μια τέτοια απόφαση είναι αντίθετη όλη η ελληνική νεολαία , αλλά και κοινωνία γενικότερα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ