tromaktiko: Περί στρατιωτικής θητείας...

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Περί στρατιωτικής θητείας...



Οι έξυπνοι που γράφουνε με μένος κατά της στρατιωτικής θητείας που το παίζουν και 'δημοκράτες' ναι μεν έχουν μια ψευδεπίγραφη ευαισθησία περι...
δημοκρατίας αλλά στο θέμα της στρατιωτικής θητείας ξεχνάνε ότι είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΄Αρα άρνηση στράτευσης είναι παραβίαση του συντάγματος. Άλλη δικαιολογία τους είναι ότι είναι χαμένος χρόνος και δεν υπάρχει εκπαίδευση. Είναι οι ίδιο άνθρωποι οι οποίοι αν κάποιος διοικητής πάει να εφαρμόσει καμιά εκπαίδευση παίρνουνε σβάρνα τα bloggs και διαμαρτύρονται για απάνθρωπες συνθήκες και οι ίδιοι που αρχίζουν τα τηλέφωνα σε βουλευτές υπουργούς μανάδες πατεράδες κτλ να συνετιστεί ο απάνθρωπος και σαδιστής καραβανάς που ενοχλεί τα παιδιά. Αλλά ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω; Γιατί αφού είστε τόσο Ράμπο και θέλετε εκπαίδευση δεν δηλώνετε εθελοντές στις Ειδικές Δυνάμεις εκεί που υπάρχει ακόμα σοβαρή εκπαίδευση; Αλλά εκεί σας πάει να, γιατί στο βάθος όλα αυτά που λέτε είναι ψεύτικες δικαιολογίες για να μη χάσετε την καλοπέραση σας!  Και όχι μόνο αυτό, αν κάποιος σας  πει οτι ήταν Καταδρομέας του απαντάτε «ας πρόσεχες», «επιλογή σου ήταν» και άλλα κοσμητικά όπως είσαι ακραίος, φασίστας κτλ. Άλλη δικαιολογίας σας είναι είναι χάλια οι εγκαταστάσεις, οτι δεν έχει φαγητό και οτι οι ΕΠΟΠ είναι αγράμματοι κτλ. Μα και εκεί ξεχνάτε ότι όλα τα κόμματα (ακόμα και το ΛΑΟΣ!) είναι φανατικά υπέρ της μείωσης των αμυντικών δαπανών(προσέξτε όχι μείωσης των εξοπλισμών αλλά των αμυντικών δαπανών). Εσείς βέβαια νομίζατε ότι εννοούνε εξοπλισμούς και τους ψηφίσατε αλλά μετά καταλάβατε ότι εννοούσανε μείωση στο συσσίτιο, στα καύσιμα και στα ρούχα. Οπότε προς τι η γκρίνια για κάτι που ο μέσος Έλληνας επέλεξε με την ψήφο του; Και ανάγκη πρόσληψης ΕΠΟΠ δεν θα υπήρχε αν όλα τα κόμματα δεν συναινούσαν στην μείωση της θητείας για ψηφοθηρικούς λόγους.
Για να μην τα πολυλογούμε επειδή έχει τραβήξει το πράμα για τα χάλια που έχει το κράτος σήμερα και ο Στρατός ως μέρος του κράτος κατά επέκταση την ευθύνη έχει ο Έλληνας με τη νοοτροπία της ρουσφετολογίας και της καλοπέρασης που τον έφεραν σε αυτά τα χάλια. Όλοι αυτοί που τριγυρνούσανε τα βουλευτικά γραφεία και παρακαλούσανε για μια ευνοϊκή μετάθεση. Όλοι αυτοί που στην πρώτη δυσκολία αρχίσανε τα τηλέφωνα σε γνωστούς πολιτικάντηδες για διαμεσολάβηση. Όλοι αυτοί που βγάζανε πλαστά χαρτιά αναπηρίας για να μην υπηρετήσουνε. Εγώ μπορώ άνετα να βγάζω τον εαυτό μου απέξω γιατί έκανα 12 μήνες Καταδρομέας με σοβαρό πρόβλημα υγείας και μπορώ να περπατάω με το κεφάλι ψηλά. Εσείς όχι.
Έχω να προτείνω δυο τρόπους να λυθεί αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ λογικών και παράλογων (κάθε πλευρά βάζει τον εαυτό της στη θέση του λογικού και την άλλη στη θέση του παράλογου). Πρώτη λύση είναι διενέργεια δημοψηφίσματος αν θέλει ο λαός στρατιωτική θητεία και Ένοπλες Δυνάμεις. Δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα λύση είναι η συλλογή υπογραφών για κατάργηση του «αντιπαραγωγικού» κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν μαζευτούνε πάνω από 1000 υπογραφές να καταργηθούνε τα πάντα. Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία. Να απολυθούν όλοι οι στρατιωτικοί και όλος ο εξοπλισμός (οχήματα, αεροπλάνα κτλ) να εκποιηθεί. ΑΛΛΑ σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή κρίσης ή πολέμου όσοι υπεύθυνα υπογράψανε να κλειστούν στη φυλακή ισόβια για προδοσία (για να μην πώς να τουφεκιστούν) ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της πράξεως τους η οποία αν έχει ξεσπάσει πόλεμος θα αποδειχθεί λανθασμένη. Να πάρει ο λαός πλέον την ευθύνη των απόψεων και των πράξεων του. Δικό σου είναι ότι μπορείς να υπερασπιστείς. Αν δεν θες να το υπερασπιστείς ανέλαβε και την ευθύνη και πλήρωσε το τίμημα…..

Αναγνώστης




 Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!