tromaktiko: Ένα ποντιακό χωριό σε βιβλίο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ένα ποντιακό χωριό σε βιβλίο



Με επιτυχία έγινε στην αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Ξάνθης η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κοντογιαννίδη... « Τα Κομνηνά της Ξάνθης» το οποίο αναφέρεται στην ιστορία και τον πολιτισμό ενός ακριτικού χωριού, μέσα από παλιές φωτογραφίες ντοκουμέντα και δημοσιεύματα του Τύπου.

Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και ο εκπρόσωπος του συλλόγου « Νέστιοι Κομνηνοί» Θόδωρος Κεβεντζίδης. Χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι τον εντυπωσίασαν τα στοιχεία που παραθέτει στο βιβλίο του ο Κοντογιαννίδης για το δημογραφικό και για την πληθώρα των πολυτέκνων.

Ο συγγραφέας με τις κυρίες Σοφία Μπιάνκα, Ξανθίππη Μωϋσίδου, Μαίρη Τσιακίρογλου και Σοφία Χριστοφορίδου

Μάλιστα σε κάποιο σημείο αναφέρει, ότι στη δεκαετία του 50 και 60, υπήρχαν στα Κομνηνά οικογένειες με 10, 11 και 12 παιδιά! Και το πιο σημαντικό: Επτά μόνο οικογένειες είχαν συνολικά 70 παιδιά!!! Περίπου όσους μαθητές έχει σήμερα το γυμνάσιο και το λύκειο Σταυρουπόλεως.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε ο Θ. Κεβεντζίδης ενώ ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ομορφιές των Κομνηνών, στο γυναικείο Μοναστήρι και επαίνεσε τον συγγραφέα για την προσφορά του στο χωριό και τη γύρω περιοχή της Σταυρούπολης.



 Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!