tromaktiko: Στον τόπο που γεννήθηκα…Στεφανινά

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στον τόπο που γεννήθηκα…Στεφανινά



Στα Στεφανινά σας προσκαλεί την επόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…». Άγνωστος ο τόπος για πολλούς από εμάς.
Μέσα από ένα εξαιρετικό αφιέρωμα ανακαλύπτουμε πως πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό της Μακεδονικής γης. Μακραίωνη ιστορία που χάνεται στο βάθος των αιώνων, ιστορίες που ακούγονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση, οι άνθρωποι και οι ασχολίες τους είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εκπομπή που θα παρακολουθήσετε.

Η εκπομπή επισκέπτεται την παλιά μονή του Αγίου Γεωργίου, συναντά μια γυναίκα εκτροφέα χοίρων ενώ μιλά με τους υλοτόμους που κόβουν δέντρα μέσα στο δάσος που ανήκει στο χωριό με τουρκικό φιρμάνι!

Οι παλιοί κάτοικοι στο καφενείο θυμούνται, ενώ ο κύριος Σταύρος ο παλιός καφετζής του χωριού, αφιερώνει τραγούδια από το παλιό τζουκ μποξ στη σύζυγό του Φωτεινή με την οποία είναι παντρεμένος 60 χρόνια!

Γνωρίζουμε γραφικές διαδρομές μέσα στο καταπράσινο δάσος, φυσικά τους χορούς του χωριού ενώ γευόμαστε πεντανόστιμα φαγητά.

Αυτά και άλλα πολλά την επόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε στις 12:00 (Σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 17:00).


www.ekpompi4e.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!