tromaktiko: Υπεγράφη η απόφαση συγχώνευσης ΙΓΜΕ - ΕΚΠΑΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Υπεγράφη η απόφαση συγχώνευσης ΙΓΜΕ - ΕΚΠΑΑ



Υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η απόφαση συγχώνευσης του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) και του...
Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εμπρόθεσμη έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη συγχώνευση του ΙΓΜΕ, καθώς και άλλων οργανισμών, αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο ενιαίος, πλέον, φορέας με την ονομασία Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) θα συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες των δύο οργανισμών, θα απορροφήσει πλήρως την επιστημονική και τεχνική τους εμπειρία, αλλά θα λειτουργήσει με σημαντικά λιγότερους πόρους, ως ΔΕΚΟ, μειώνοντας δραστικά το υφιστάμενο δημοσιονομικό κόστος εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, θα εξεταστεί στο προσεχές μέλλον η εισδοχή και άλλων φορέων έρευνας και προώθησης κρίσιμων πεδίων περιβαλλοντικής πολιτικής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!