tromaktiko: Ελλείψεις φαρμάκων και στην Ξάνθη!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ελλείψεις φαρμάκων και στην Ξάνθη!



Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι φαρμακοποιοί στην Ξάνθη για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε φάρμακα, καθώς οι ελλείψεις... είναι τραγικές με ότι αυτό συνεπάγεται στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Βρισκόμαστε καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου για να δώσουμε το φάρμακό που χρειάζεται ο ασθενής, δεν μας χορηγούν φάρμακα»επισημαίνει η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα, η οποία αναφέρει πως οι εταιρίες φαρμάκων επικαλούμενες την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας ζητούν από τους φαρμακοποιούς να αποπληρώνουν τα φάρμακα που προμηθεύονται εντός τριάντα ημερών, τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλουν τις αντίστοιχες δαπάνες στην καλύτερη των περιπτώσεων εντός 2,5 μηνών στους φαρμακοποιούς.

«Στα ήδη ασυνεπή ταμεία έχουν προστεθεί πλέον και άλλα ταμεία, τα οποία στο παρελθόν ήταν συνεπή και σήμερα καθυστερούν τραγικά να μας αποπληρώσουν» υπογραμμίζει η κα Κάλφα, τονίζοντας παράλληλα «όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο κέρδος για να επιβιώσουμε αλλά δεν θα μπορούμε να αποπληρώνουμε ούτε τα δάνεια μας».

Αντιδρούν στο νέο ωράριο!
Την αντίδρασή του στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων διατρανώνουν οι φαρμακοποιοί στην Ξάνθη με την Κάλφα να επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. «Στις επαρχίες και ειδικά στην Ξάνθη υπήρχαν πάντα ανοιχτά φαρμακεία το Σάββατο, γύρω στο 20-25% που εξυπηρετούσαν τον κόσμο, ποτέ δεν είχαμε παράπονο από τους συμπολίτες μας ότι δεν μπορούσαν να βρουν το φάρμακό τους. Αυτά τα προβλήματα ήταν στα μεγάλα αστικά κέντρα»αναφέρει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ύπαρξης προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Ξάνθης και ως εκ τούτου το εν λόγω μέτρο δεν έχει κανέναν λόγο εφαρμογής στην περιοχή.

Παράλληλα, η ίδια εκτιμά πως το εν λόγω μέτρο έχει στόχο την στήριξη των αλυσίδων φαρμακείων και όχι του μέσου φαρμακοποιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ένας φαρμακοποιός από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ δεν είναι δυνατόν να αντέξει στο φαρμακείου του, άρα προβλέπει στις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες θα πάρουν έναν φαρμακοποιό με 500 ευρώ». Μέχρι στιγμής κανένας φαρμακοποιός δεν έχει καταθέσει αίτηση για ένταξή του στο νέο ωράριο λειτουργίας, με την κα Κάλφα να αναφέρει πως μετά τις 10 Δεκεμβρίου και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκαθαρίσει η εικόνα στην Ξάνθη.
thrakitoday.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!