tromaktiko: Η ασυνέπεια της ελληνικής κοινής γνώμης για την κυβέρνηση συνεργασίας και τη Συμφωνία των Βρυξελλών

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η ασυνέπεια της ελληνικής κοινής γνώμης για την κυβέρνηση συνεργασίας και τη Συμφωνία των Βρυξελλών



Διαβάζω άρθρα σε γνωστές ιστοσελίδες στα οποία στην πλειονότητά τους οι αρθρογράφοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αν όχι τη χαρά τους για το γεγονός ότι... επιτέλους αποκτήσαμε την πολυπόθητη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, επιτέλους «..κατάφεραν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούν παραμερίζοντας τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες για να εργαστούν για το καλό της Ελλάδας..». Πόσο συχνά τα ακούμε και τα διαβάζουμε αυτά τον τελευταίο καιρό…

Και δεν είναι μόνο αυτοί.. το βλέπω και σε μία μεγάλη μερίδα του κόσμου αυτό.

Απορώ.. ίσως και νευριάζω..

Στοιχείο Νο 1

Στόχος των κομματικών δυνάμεων που συνεργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα ήταν εξαρχής μια κυβέρνηση με αποκλειστικά δύο στόχους:
Την ψήφιση της συμφωνίας των Βρυξελλών και
Να οδηγήσει τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε εκλογές (έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2012)

Τελικά από την τελική συγκρότησή της προέκυψε ότι συνεχίζει να ισχύει ο πρώτος στόχος και ο δεύτερος συνεχίσει μεν αλλά σε ένα ασαφή χρονικά ορίζοντα. Προστέθηκε δε και ο στόχος να μεριμνήσει αυτή η κυβέρνηση και στην ανάληψη των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή της άνω συμφωνίας. Το τελευταίο δε κάνει τη διάρκειά της ακόμα πιο ασαφή χρονικά.

Στοιχείο Νο 2

Σύμφωνα με δημοσκόπηση αμέσως μετά την συμφωνία των Βρυξελλών για το κούρεμα «…Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα…»

Στοιχείο Νο 3

«..το 72,5% όσων μετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ταυτόχρονα ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ..»

Στοιχείο Νο 4

«…το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών..»

Στοιχείο Νο 5

«..Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης..»

«..αποδοχή του 80% της κοινής γνώμης, απολαμβάνει άμα τη εμφανίσει του ο Λουκάς Παπαδήμος..»

Συνοψίζουμε λοιπόν..

Πριν τη συγκρότηση της νέα κυβέρνησης η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήθελε μια κυβέρνηση ενότητας όταν ακόμη δηλωνόταν σε κάθε τόνο ότι κύριος στόχος της θα ήταν η ψήφιση της Συμφωνίας, την οποία ο λαός κατά πλειοψηφία απέρριπτε.

Μετά την συγκρότησή της, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει τον Παπαδήμο και την κυβέρνηση ενότητας, που έχει δηλωμένο πρωταρχικό στόχο την ψήφιση και εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, την οποία όμως συμφωνία οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απορρίπτουν.

Επίσης ενώ οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι η Ελλάδα για να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία και να δεχτεί τα όποια μέτρα λιτότητας και ελέγχου από την ΕΕ (ο εξαναγκασμός σε έξοδο από το ευρώ τυπικά, από τις ευρωπαϊκές συνθήκες δεν προκύπτει, αλλά στην πράξη μπορεί κάλλιστα να συμβεί και μάλιστα ύστερα από πρωτοβουλία της ίδιας της Ελλάδας, αφού η Ελλάδα δεν θα έχει φτάσει να μην έχει άλλη διέξοδο) οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απορρίπτουν τη συμφωνία αλλά θέλουν το ευρώ.

Παράλογο;

Ένα πράγμα τριγυρνάει στο μυαλό μου.

Τα τελευταία 2 χρόνια όλα τα μέσα, η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας και της Ευρώπης είχαν βαλθεί να μας πείσουν ότι προκειμένου η ο ελληνικός λαός να βγει από τη μιζέρια του απαιτείται συναίνεση και κατά συνέπεια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τελικά το πιστέψαμε.

Και προς Θεού ..όχι εκλογές ..γιατί θα βλάψουν τον τόπο!!

Δηλαδή στην Δημοκρατία μας η έκφραση της βούλησης του λαού για τα βάρη που είναι διατεθειμένος να σηκώσει βλάπτει την χώρα, δηλαδή τον λαό.! Συμπέρασμα; η δημοκρατία βλάπτει το λαό!

Παράλογο;

Ομολογώ ότι αδυνατώ να βρω μία λογική συνέχεια στα παραπάνω. Μια λογική συνέχεια που ίσως θα μου εξασφάλιζε μία θέση στην ευφορία της πλειοψηφίας…

Της πλειοψηφίας η οποία έχει άλλωστε και το αποκλειστικό προνόμιο της διαμόρφωσης της κοινής λογικής.

Συμπέρασμα; Είμαι παράλογος!

Λογικότατο

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!