tromaktiko: Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις στη Συρία, εντείνει τις πιέσεις ο Αραβικός Σύνδεσμος

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις στη Συρία, εντείνει τις πιέσεις ο Αραβικός Σύνδεσμος



Την ώρα που ο Αραβικός Σύνδεσμος εντείνει τις πιέσεις του για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία, στρατιώτες και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ εισήλθαν... σε συνοικία της πόλης Χομς, μετά από έξι ημέρες βομβαρδισμού από άρματα μάχης.

«Εισβάλλουν τώρα σε σπίτια και συλλαμβάνουν ανθρώπους» αναφέρουν οι ακτιβιστές.

Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείς την Κυριακή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, νέες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων, Εΐντ αλ-Αντχα, μία ημέρα μετά τον θάνατο άλλων 27 ανθρώπων στην πόλη Χομς.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο Σαββατοκύριακο, θέτοντας επί τάπητος την κρίση στη Συρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Συρίας συμφώνησαν με το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου να αποσυρθεί ο στρατός από όλες τις πόλης της Συρίας.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αραμπί κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία, λέγοντας ότι μία αποτυχία θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για την κατάσταση στη χώρα».

Ωστόσο, μετά τις νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση στις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν για την συνέχιση της βίας και τους λόγους που η συριακή κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

Την Κυριακή, 16 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ διαδήλωναν στην πόλη Χομς, 140 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην περιοχής Μπάμπα Αμρ της Χομς, όπου οι συγκρούσεις μαίνονται για μέρες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!