tromaktiko: Κ. Κατσαφάδος: «Ακραία κίνηση κοινωνικής αναλγησίας από τη ΔΟΥ ΠΟΡΟΥ που δεσμεύει καταθέσεις μικροοφειλετών»

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κ. Κατσαφάδος: «Ακραία κίνηση κοινωνικής αναλγησίας από τη ΔΟΥ ΠΟΡΟΥ που δεσμεύει καταθέσεις μικροοφειλετών»



Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση από την κίνηση της ΔΟΥ ΠΟΡΟΥ να δεσμεύσει τις τραπεζικές καταθέσεις οφειλετών ασχέτως του ποσού που οφείλουν.

Προφανώς κάποιοι θέλουν να δώσουν τα δικά τους διαπιστευτήρια κοινωνικής αναλγησίας και σκληρότητας.

Πολίτες που προσπαθούν να ισορροπήσουν και να ανταπεξέλθουν στα συνεχή χαράτσια, είδαν να δεσμεύονται οι τραπεζικές τους καταθέσεις, χωρίς να έχουν προλάβει να προχωρήσουν σε διακανονισμό ή μερική εξόφληση.

Επαγγελματίες και μικροί επιχειρηματίες οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή αφού η δέσμευση των καταθέσεων, δεν τους επιτρέπει να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους.

Δημόσιος υπάλληλος με οφειλή μικρότερη των 2000 ευρώ αντιμετώπισε την κατάσχεση του μισθού του με πρωτοβουλία της προϊσταμένης αρχής της ΔΟΥ ΠΟΡΟΥ.

Κάποιοι φαίνεται πως εξαντλούν την αυστηρότητά τους, στους μικροοφειλέτες των νησιών, του Πόρου, της Ύδρας, του Γαλατά και των Μεθάνων, ενώ ακόμα περιμένουμε την αντίδραση της Πολιτείας για αυτούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, για τη μεγάλη και πραγματική φοροδιαφυγή.

Κάποιοι βλέπουν αριθμούς και δε βλέπουν ανθρώπους. Δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των βαρών που σηκώνουν οι πολίτες, το πάγωμα της οικονομίας και της αγοράς.

Δε μπορούν να διαχωρίσουν περιπτώσεις, να οριοθετήσουν τα κριτήρια της αυστηρότητας και της επιβολής ποινών και διοικητικών μέτρων, αντιμετωπίζοντας τον μικροοφειλέτη ως οιονεί φοροφυγά.

Με τον τρόπο αυτό διαλύονται μικρές επιχειρήσεις, ζωές και οικογένειες.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ας βάλει επιτέλους ένα όριο σε όλα αυτά.

Ας προσδιορίσει, επιτέλους, τα όρια άσκησης τέτοιων σκληρών και ανάλγητων μέτρων όπως η δέσμευση καταθέσεων και η κατάσχεση μισθών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!