tromaktiko: Ευρώ ή Δραχμή;

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ευρώ ή Δραχμή;



Μόλις πληροφορήθηκα ότι το δημοψήφισμα θα γίνει για το αν θέλουν οι Έλληνες να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ και είμαι έξω φρενών.
Μας περνάνε για μεγάλα κορόιδα! Γιατί φυσικά αν το δημοψήφισμα γινόταν για τη δανειακή σύμβαση θα έβγαζε ‘Όχι’, τώρα όμως για το Ευρώ είναι πολύ πιθανόν ο κόσμος να ψηφίσει ‘’Ναι’’. Επιπλέον, θα παρακρατήσουν την 6η δόση μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα– απ’ το Σεπτέμβριο μας την παρακρατάνε, γιατί δε χρεοκοπήσαμε ακόμα;-για να μας απειλήσουν πως αν πούμε ‘Όχι’, δε θα μας τη δώσουν και έτσι μας έστησαν παγίδα. Αν ο Παπανδρέου έχει κότσια, να ζητήσει απ’ τους πολίτες να ψηφίσουν για τη δανειακή σύμβαση ή να πάει τη χώρα σε εκλογές. Είναι δειλός όμως, ξέρει ότι μόνο το ελικόπτερο θα τον περιμένει σε περίπτωση που το κάνει. Έχω ακούσει πολλούς οικονομολόγους να λένε πως μόνη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή. Διαφορετικά, τουλάχιστον για δέκα χρόνια θα πέσει πείνα. ‘Ναι’ στο Ευρώ συνεπάγεται 10 χρόνια λιτότητα.
Σ’ αυτό το δημοψήφισμα εγώ ψηφίζω ‘Όχι’. Όχι τόσο γιατί δεν εμπιστεύομαι το Ευρώ αλλά γιατί δε γουστάρω να με κοροϊδεύει καμία Μέρκελ, κανένας Σαρκοζί και κανένας Γιωργάκης. Να χρεοκοπήσουμε και να χρεοκοπήσει και όλη η Ευρώπη μαζί. Γιατί ο Έλληνας κορόιδο δεν πιάνεται!Η σκέψη μας είναι στην Ελλάδα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!