tromaktiko: Εκλογικός νόμος

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Εκλογικός νόμος



Με αφορμή ένα τελευταίο Post που είδα από τους αγανακτισμένους το οποίο αφορούσε γκάλοπ για το τι θα ψήφιζε ο καθένας αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα ήθελα να σας πω το εξής.
Ο εκλογικός νόμος ο οποίος ισχύει είναι ο 3231/2004 τον όποιον συνέταξε ο κύριος σκανδαλιδης ο οποίος μεταξύ άλλων λέει ¨ ότι έγκυρες ψήφοι είναι αυτές που δεν είναι άκυρες η λευκές¨ . Το ίδιο λέει και ο ερμηνευτικος νόμος 3434/2006.Τι σημαίνει αυτο.
Σημαίνει ότι όταν κάποιος δεν παει να ψηφίσει μειώνει την απόλυτη τιμή της εκλογικής βάσης που αποτελεί τον παρονομαστή που δίνει τα ποσοστά των κομμάτων. Άρα αν η εκλογική βάση είναι 1.000.000 και κάνοντας την υπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει στις επόμενες εκλογές 500.000 τοτε το ποσοστό του θα είναι 50%. Αν όμως από το 1.000.000 απέχουν 200.000 τοτε το ποσοστό του θα είναι 62,50%
Δυστυχώς όμως επειδή το ίδιο συμβαίνει και με την λευκή ψήφο σύμφωνα με τον τελευταίο εκλογικό νομό κάθε ένας ο οποίος θα ρίξει λευκη ψήφο στην ουσία ψηφίζει λίγο από όλα τα κόμματα. Και επειδή σύμφωνα με τον ισχύον εκλογικο νομο το πρώτο κόμμα παίρνει
προίκα 50 έδρες στην ουσία ψηφίζει το πρώτο κόμμα.
Δεν έχω καμμιά φιλοδοξία να γίνω διάσημος αλλά θα ήθελα να το μεταφέρετε σε όσους ξέρετε.
Επίσης επειδή η ειδικότητα μου δεν είναι εκλογολόγος , ούτε κάν νομικός θα ήθελα οποίος έχει τεκμηριωμένα αντίθετη άποψη να μου το πει για να μην λεω τυχόν ανακρίβειες .
Σε περίπτωση όμως που είναι έτσι σκεφτείτε καλά ότι πλέον το λευκό δεν εκφράζει όπως θα έπρεπε πολιτική άποψη το οποίο είναι απαράδεκτο.
Επίσης σε περίπτωση που έχω δίκιο ψηφιστε ότι θέλετε στις επόμενες εκλογές γιατί αλλιώς απλά δουλεύετε για αυτούς όλους


Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!