tromaktiko: Οι Πολιτικοί μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα το «Μέγεθος της Καταστροφής» που επέφεραν στην Ελλάδα!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οι Πολιτικοί μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα το «Μέγεθος της Καταστροφής» που επέφεραν στην Ελλάδα!



Ο νους τους είναι Πώς να Ξεφύγουν από τη Χιονοστιβάδα των Αποκαλύψεων που έθαψε την Πολιτική τους Καριέρα για πάντα! Οι Έλληνες δεν είχαν ιδέα για την έκταση της Κομματικής Λεηλασίας του Δημόσιου Χρήματος.
Άκουγαν πολλά δις, όμως δεν γνώριζαν το ύψος των δις! Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι το Πρόβλημα είναι το «Κομματικό Κράτος τους» και ότι η μοναδική Λύση είναι η Σαρωτική Αντικατάστασή τους μαζί την Ριζική Αναθεώρηση του Συντάγματος που λειτουργεί ως «Οχυρό Προστασίας των Καταχρήσεών τους» Είναι πολλοί που ελπίζουν ότι θα επανέλθουν…τρομάρα τους, και ότι θα τη γλιτώσουν και αυτή τη φορά, όπως γλιστρούσαν μια ζωή! Τα πράγματα, όμως, έφτασαν στο απροχώρητο…Οι Μικρομεσαίοι στη χώρα μας είναι δύο φορές περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο των Δημοσίων Υπαλλήλων και κινδυνεύουν να μείνουν οι…μισοί! Τα Καταστήματα είναι τα τελευταία που θα κλείνουν με ταχύτερους ρυθμούς, γιατί λειτουργούν με μετρητά! Οι υπόλοιπες Μικροεπιχειρήσεις, όμως, που περιλαμβάνουν βιοτεχνίες, και υπηρεσίες, δεν λειτουργούν με μετρητά. Λειτουργούν με Μεταχρονολογημένες Επιταγές των 4 έως 12 μηνών…Αν θες σου λένε! Πιο γρήγορα δεν θα μπορέσω να καλύψω την Επιταγή!

Προσέξτε: Οι Τράπεζες έκοψαν τις Χορηγήσεις και απαίτησαν όλα τα Κεφάλαια Κίνησης που είχαν οι Μικρομεσαίοι να εξοφληθούν με ένα τοκοχρεολύσιο δάνειο δύο τριών χρόνων! Έτσι, αν είχες ένα πλαφόν Πίστωσης €100.000 και πλήρωνες μόνον του τόκους, τώρα στο αφαιρεί τελείως την Πίστωση του Πλαφόν, απαιτεί να το μετατρέψει σε τοκοχρεολύσιο και να το εξοφλήσεις πληρώνοντας τη μηνιαία δόση, η οποία είναι φυσικά πολύ περισσότερη από τους τόκους που πλήρωνες πριν!

Και φυσικά δεν σου προεξοφλεί τις Μεταχρονολογημένες Επιταγές που αποτελούν το 90% των εισπράξεων σου. Πού θα βρει τα χρήματα ο Μικρομεσαίος να αναπληρώσει το Κεφάλαιο Κίνησης που του φόρτωσε η Τράπεζα να το εξοφλήσει; Που θα προεξοφλήσει τις μεταχρονολογημένες επιταγές; Προσέξτε την εξέλιξη της Καταστροφής! Οι εισαγωγείς δεν μπορούν να εισάγουν τίποτα με τη γνωστή Πίστωση που είχαν. Οι Προμηθευτές τους, λένε, άνοιξε την Πίστωση, να φτάσουν τα χρήματα στη δική μου τράπεζα στην πόλι μου, να τα εισπράξω και μετά θα σου φορτώσω το εμπόρευμα! Δεν εμπιστεύονται το έγγραφο καταβολής του τιμήματος της Αγοράς στην Τράπεζά σου, γιατί λένε, μπορεί να κλείσει και να μην εισπράξω τίποτα!

Έχουν καταλάβει οι Εθνοπατέρες ότι Π τ ω χ ε ύ σ α μ ε! Μάλλον όχι. Γιατί αν το είχαν καταλάβει, δεν θα τολμούσαν να βγούν σε κανένα κανάλι και σε κανένα ραδιόφωνο! Θα λούφαζαν για πολλούς μήνες μήπως και βρεθεί Λύση, που Λύση δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέσα στο 2012!

Οι…Εθνοπατέρες της Συμφοράς δεν μπορούν να Συνειδητοποιήσουν το Μέγεθος της Ζημιάς που έχουν κάνει, γιατί όπως είπαμε ο νους τους είναι σε δύο πράγματα μόνον. Πρώτο, πότε θα στείλει τη δόση η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σπεύσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εισπράξουν πρώτα αυτοί τα τιμολόγια των Εταιρειών τους που προμηθεύουν το Κράτος με τα πάντα!

Η δεύτερη έννοια τους είναι Πώς θα αλλάξουν το κλίμα με τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να ελπίζουν στην επανεκλογή τους.

Η Ελλάδα λειτουργεί κάτω από την ασφυξία έλλειψης Μετρητών και τα Λουκέτα αυξάνονται επικίνδυνα. Πήραμε μια πληροφορία από παράγοντες του Δήμου Χαλκίδας, ότι η γέφυρα Ρίου Αντίρριου έχει μετρήσει πολλές δεκάδες αυτοκτονίες τους τελευταίους μήνες και ψάχνουμε να το επαληθεύσουμε…Η απόγνωση ενός οικογενειάρχη 45 -55 με παιδιά και χρέη που βρέθηκε απότομα χωρίς εισόδημα γιατί εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα σε μικρομεσαία που έκλεισε, περνάει στα ψιλά των ειδήσεων. Εκεί δεν υπάρχουν Συνδικάτα να φωνάζουν!

Είναι πλέον δεδομένο ότι τα δύο Κόμματα Εξουσίας δεν πρόκειται να κάνουν εκλογές, και ας φωνάζει ο Σαμαράς, γιατί γνωρίζουν με μαθηματική ακρίβεια ότι και τα δύο έχουν πατώσει και βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από το ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Αυτά είναι τα δύο μόνον Κόμματα που θα παρουσιάσουν αύξηση στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Μη τις περιμένετε όμως μέσα στο 2012!

Φυσικά ούτε οι Πολυεθνικές και οι Τράπεζες το θέλουν μη την πατήσουν όπως την πάτησαν με την Ισλανδία και την Ουγγαρία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!