tromaktiko: Ακριβή μου…χειραψία

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ακριβή μου…χειραψία



Του Γιώργου Γεωργιάδη 
Η χειραψία είναι έθιμο που καθιερώθηκε σε αλλοτινές εποχές και συμβόλιζε ότι οι δύο που χαιρετιούνται δεν κρατούν όπλο...
Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ευκόλως , ότι οι εκλεκτοί έλληνες πολιτικοί άντρες που κυριαρχούν στις μέρες μας αλλά δεν καταφέρνουν να καταλήξουν σε κάποια χειραψία – συμφωνία , ούτε καν σε modus Vivendi (1) , δεν έχουν τέτοια χειραψία διότι τα χέρια τους είναι απασχολημένα .

Το ερώτημα είναι τι τους απασχολεί τόσο , που δεν μπορούν να συνεργαστούν ακόμα και όταν η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ; ( που προφανώς θα συμφωνήσετε ότι και οι ίδιοι έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσει ).

Αλλά ποιος θα απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ;

Νομίζω κανένας ή καλύτερα όσοι και να προσπαθήσουν να απαντήσουν , πολλές διαφορετικές απόψεις θα μας πουν αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στην αλήθεια .

Εν τούτοις υπάρχουν κάποιες αλήθειες .

Όπως για παράδειγμα , είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί μας δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την τύχη της χώρας μας . Εκτός κι αν η κατάσταση δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο διατείνονται από τηλεοράσεως σε κάθε ευκαιρία και προσπαθούν απλά να μας φοβίσουν ή ίσως καλύτερα να πούμε , να μας σοκάρουν (2).

Μια άλλη αλήθεια είναι , ότι αγόραζαν και εξακολουθούν να αγοράζουν … χρόνο . Ναι όπως το ακούτε , πέρα από την αγορά χρήματος τελευταία ανακαλύψαμε και την αγορά χρόνου . Το είπε ο κος Βενιζέλος από βήματος της Βουλής πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το λεγόμενο ‘’ μεσοπρόθεσμο ‘’ , το είπε και ο κος Ανδρουλάκης κατ’ επανάληψη από τα άρθρα του στην προσωπική του ιστοσελίδα (3) και σίγουρα το έχουν πει κι άλλοι αλλά μάλλον δεν έτυχε να τους ακούσω εγώ . Μόνο που το εάν ο χρόνος αυτός θα αποβεί υπέρ ή κατά μας , θα αποδειχτεί μετά την νεκροψία .

Η τελευταία αλήθεια είναι , ότι ένας πρωθυπουργός που αναγκάζεται να μιλήσει δημοσίως αλλά αορίστως για τραπεζικά συμφέροντα που τον κατατρέχουν και άλλες συνομωσίες , προφανώς επιδιώκει να μας αποπροσανατολίσει , δεν έχει καμιά καλή δικαιολογία για όσα πράττει και το σημαντικότερο δεν μοιάζει αξιόπιστος . Διότι η αποκάλυψη των όποιων αιτίων( τραπεζιτών λέτε κύριε πρωθυπουργέ;) του κακού σε τέτοιο επίπεδο ή θα οδηγούσε αυτούς στην φυλακή ή τον πρωθυπουργό στο χώμα . Γι ‘αυτό και δεν μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί τον λόγο ενός τέτοιου πρωθυπουργού , ούτε στο παρών αλλά ούτε και σε μέλλοντα χρόνο με την μορφή ‘’κοινωνικών συμβολαίων’’ ή με ένα ‘’εθνικό γραμμάτιο ‘’ που θα πιστοποιεί την ‘’αποκατάσταση των αδικιών ‘’ όπως μας προτείνει ο κος Ανδρουλάκης (4) , που χωρίς να θέλω να τον μεμφθώ τα λέει ωραία , αλλά πιθανότατα σε κάποιον άλλο λαό .

(1) συμφωνούμε ότι διαφωνούμε
(2) βλέπε το βιβλίο ‘’ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ‘’ (THE SHOCK DOCTRINE ) της ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ . www.naomiklein.org/shock-doctrine
(3) βλέπε mimisandroulakis.blogspot.com στο :
α)Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 ΚΑΙ “ΜΕΤΑ ΤΙ;” ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;
Καθώς επίσης και στο : β)Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 Πέντε ερωτήσεις...
(4) βλέπε mimisandroulakis.blogspot.com στο :
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 Γράμμα σε σκεπτόμενο πατριώτη
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!