tromaktiko: Αιματηρή επίθεση στην Κένυα

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αιματηρή επίθεση στην Κένυα



Μια επίθεση με χειροβομβίδα στην Γκαρίσα, στην βόρεια Κένυα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι χθες...
λίγες ώρες αφότου αυτοκινητοπομπή βοήθειας του ΟΗΕ έπεσε σε νάρκη, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε, στον προσφυγικό καταυλισμό Νταντάαμπ της Κένυας.

Η Κένυα έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων αφότου έστειλε στρατεύματα στη γειτονική Σομαλία, τον περασμένο μήνα, για να συντρίψει συνδεόμενους με την Αλ Κάιντα αντάρτες, τους οποίους κατηγορεί για ένα κύμα απαγωγών και διασυνοριακών επιθέσεων.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και είδαμε μια λάμψη πάνω από την περιοχή. Έτρεξα στο σημείο και είδα δύο ανθρώπους να κείτονται σε μια λίμνη αίματος, νεκροί. Άλλοι τρεις ήταν τραυματίες και φώναζαν για βοήθεια», δήλωσε στο Ρόιτερς ο κάτοικος της Γκαρίσα, Αμπντιραχμάν Γιούσουφ.

Λίγο νωρίτερα, μια βόμβα κρυμμένη σε τσάντα βρέθηκε θαμμένη κάτω από έναν μετασχηματιστή απέναντι από ένα στρατόπεδο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Δεν ενεργοποιήθηκε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Γκαρίσα είναι μια σημαντική στρατιωτική βάση στην Κένυα, από την οποία δυνάμεις του στρατού ξηράς έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων. Δεν είναι σαφές ακόμη ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!