tromaktiko: Βουλευτές και πολιτικά στελέχη σχολιάζουν τα σενάρια για την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Βουλευτές και πολιτικά στελέχη σχολιάζουν τα σενάρια για την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης



Είναι ώρες ευθύνης», δήλωσε η Boυλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφια Γιαννακα μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Αχελώος tv και στους Μάκη Μάκκα και Νανά Θεωδοροπούλου, υπογραμμίζοντας την... ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εντός των αμέσως προσεχών ωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης και τον λόγο που γίνεται για συμμετοχή σε αυτή τεχνοκρατών, η Βουλευτής απάντησε «Χρειάζεται μια Κυβέρνηση ικανών και εντίμων ανθρώπων, πρόσωπα πολιτικά που θα μπορέσουν να αναλάβουν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, τα ζητήματα είναι πολιτικά.

Δεν θα υποδείξω εγώ τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας αυτό θα είναι συλλογική απόφαση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα πολιτικός που θα μπορούσε ενδεχόμενος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, έχει την τεχνογνωσία, ικανότητα και είναι ένα πολιτικό κεφαλαίο , όμως τα πολιτικά κόμματα θα έχουν λόγο στην σύνθεση της Κυβέρνησης .

Αυτό που προέχει είναι να υπάρχει μια πολιτική ομαλότητα και μετά θα φθάσουμε συντεταγμένα στην συγκρότηση της Κυβέρνησης »,

Είμαστε κοντά στο να υπάρξει συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης αφού οι τέσσερεις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Πρόεδρος της ΝΔ σε μεγάλο βαθμό σήμερα έχουν γίνει αποδεκτοί

Ο κ. Μακρυπίδης τόνισε ότι θα ήταν επικίνδυνο να μείνει η χώρα χωρίς κυβέρνηση. «Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε. Πρέπει να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση ώστε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της 6ης δόσης»

Ο κ. Μακρυπίδης πρότεινε Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, χρειάζεται σήμερα πολιτική λύση και όχι τεχνοκρατική και μέσα στα κόμματα υπάρχουν τα κατάλληλα πολιτικά πρόσωπα

Ο Γραμματέας Επιστημονικού τομέα της ΝΔ Κώστας Ναούμης , τόνισε ότι δεν πρέπει να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» ο χρονικός ορίζοντας μιας κυβέρνησης συνεργασίας ενώ σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται από Δευτέρα να έχει νέα κυβέρνηση για να αποφύγει την χρεοκοπία δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κομματικούς και προσωπικούς υπολογισμούς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!