tromaktiko: Εκδήλωση διαμαρτυρίας και γενική απεργία πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και γενική απεργία πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα



Πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας της συντεχνιακής Πλατφόρμας στα κατεχόμενα για τα «νομοσχέδια» που αφορούν τους εργαζόμενους, όπως την... αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, κοινωνικών ασφαλίσεων, ταμείων προνοίας, ιδιωτικοποιήσεων κλπ.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, χθες όλα παράλυσαν στα κατεχόμενα λόγω της γενικής απεργίας και του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκαν.

Σε ομιλίες που έγιναν από αντιπροσώπους τ/κ συντεχνιών αναφέρθηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων τους και μέχρι επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν του ηγέτες να επιστρέψουν από την Νέα Υόρκη με μια συμφωνία που θα αποκλείει τον πόλεμο στη νέα γενιά.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν και το σύνθημα «Αγκυρα, κάτω τα χέρια από πάνω μας».

Η λεγόμενη αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ κάποια στιγμή ψευδοαστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» και κατάσχεσαν ένα πανό που ήταν αναρτημένο στο μπαλκόνι της εφημερίδας ενώ ερεύνησαν διάφορα δωμάτια των γραφείων της εφημερίδας.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε με «δικαστικό ένταλμα».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι στον χώρο του συλλαλητηρίου υπήρχε μεν κόσμος αλλά δεν υπήρχε συντονισμός των διαδηλωτών.

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι η χθεσινή εκδήλωση αποτελεί την πρώτη προειδοποίηση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί» ενώ στο βήμα βρισκόταν ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος.

Η «Σταρ» αναφέρεται στο θέμα και έχει τίτλο «Είμαστε αποφασισμένοι για αγώνα για μια καλύτερη χώρα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!