tromaktiko: Δεν χτίζουν ούτε για πλάκα!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν χτίζουν ούτε για πλάκα!



"Βουτιά" της οικοδομικής δραστηριότητας στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, με τους οικοδόμους να δηλώνουν ότι πλέον δεν βάζουν ένα τούβλο, πάνω σε άλλο! Τι λένε οικοδόμοι...
Η έκδοση οικοδομικών αδειών έχει φτάσει το -47% σε σχέση με τοι 2010 και σε -53% σε σχέση με το 2009! Νούμερα τα οποία πραγματικά προκαλούν ίλιγγο και καταγράφουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικοδόμοι.
Όπως λέει χαρακτηριστικά οικοδόμος στο CRETEPLUS, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή των Καλεσών: "Πριν την κρίση, έδιωχνα δουλειές. Ενώ έβλεπα καθημερινά 30-40 μπετονιέρες την ημέρα να ανεβαίνουν την ανηφόρα των Καλεσών και να μεταφέρουν τσιμέντο για τις νεοανεγειρόμενες οικοδομές. Τώρα έχω να δω μπετονιέρα,πάρα πολλούς μήνες...."
Άγριο ξύλο
Αποτέλεσμα αυτής της απελπιστικής κατάστασης για τους οικοδόμους είναι να μη μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις και να σπεύδουν στο ΕΚΗ για βοήθεια και στο Σωματείο τους για ενίσχυση. Ενώ δε λείπουν και οι ...χειροδικίες.
Όπως έγινε πριν λίγες μέρες, όταν ένας οκοδόμος που έχει μια διένεξη με τον εργολάβο- εργοδότη του, πιάστηκαν στα χέρια για χρηματικές διαφορές.
"Μου χρωστάει χρήματα και με χτύπησε", δηλώνει στο "C" ο οικοδόμος, ο οποίος έχει ήδη κινηθεί δικαστικά για να βρει το δίκιο του.

creteplus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!