Συνταγή για 4
Από το: http://xs-recipes.com
Συστατικά:
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και κομμένα σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μικρό πράσινο κολοκύθι, σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
2 μεγάλες ντομάτες, σε χοντρούς κύβους
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη ξερή
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα λαχανικά (πιπεριές, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, ντομάτα)
και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Σε άλλο μπολ τοποθετήστε το κοτόπουλο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά ρίγανη, και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί.
Περάστε τα υλικά πάνω στα ξύλινα σουβλάκια ανταλλάζοντας κάθε φορά ένα κομμάτι κρέας με ένα λαχανικό. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι γκριλ και ψήστε σε μέτρια φωτιά σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέστε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας με πίτα και συνοδεύστε με ταχίνι. Καλή όρεξη!