tromaktiko: ΣΔΟΕ και εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Εμπιστευτικόν

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΔΟΕ και εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Εμπιστευτικόν



Το πολιτικό μας σύστημα έχει και τον τρόπο και τη δύναμη να αυτοπροστατεύεται. Έτσι, κατανοώ απόλυτα τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν λένε ότι δεν τους επιτρέπουν να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Υπουργών και των Βουλευτών.
Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να το κάνει - αυτεπάγγελτα - η ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε μια περίοδο όπου ακόμη και Βουλευτές της Κυβέρνησης απαιτούν να πάει έστω κι ένας δικός τους στη φυλακή. Άλλωστε, για όλα όσα μας συμβαίνουν, και που δεν οφείλονται σε ένα καταστροφικό χαμένο πόλεμο ή σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή, υπάρχουν υπεύθυνοι κι έχουν ονοματεπώνυμα. Και πρέπει να «πληρώσουν», σε όποιο βαθμό, βέβαια, ευθύνονται. Με εσφαλμένη (από βλακεία ή σκοπιμότητα δεν έχει και μεγάλη σημασία) διακυβέρνηση μας οδηγούν οριστικά στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση.
Αν, λόγου χάρη, από σφάλμα, πέσει ένα λεωφορείο στον τοίχο αμφιβάλει κανείς ότι ο οδηγός του θα βρεθεί, με συνοπτικές διαδικασίες, στη φυλακή;
Θα συμφωνούσα να δοθούν τριπλάσιοι μισθοί στους δικαστές, αρκεί να ήταν πραγματικά ανεξάρτητοι και όχι υποταγμένοι στους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ας το συζητήσουν αυτό μεταξύ τους κι ας αποφασίσουν προς όφελος εκείνου του τμήματος της κοινωνίας που τους θέλει πραγματικά δυνατούς κι όχι απαξιωμένους μισθολογικά αλλά και ψυχολογικά από τον Πρωθυπουργό (!!!) και τους εκάστοτε Υπουργούς και Βουλευτές. Εκτός, βέβαια, κι αν βολεύονται με την ιδέα του συμβιβασμού και της πλήρους υποταγής.

Επανέρχομαι, όμως, στο ΣΔΟΕ, γιατί οι ελεγκτές του μπορούν, έστω και δύσκολα, να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς Περιφερειαρχών, Νομαρχών, Δημάρχων, Γενικών Διευθυντών και λοιπών μεγαλοστελεχών. Μπορούν, επίσης, να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς Διευθυντών, Τμηματαρχών και απλών υπαλλήλων, που συμμετείχαν σε Επιτροπές προμηθειών, που συμμετείχαν στην εκτέλεση των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και που γενικά συμμετείχαν σε όλες εκείνες τις πράξεις που εξυπηρετούσαν τους αν! ωτέρους τους και γενικά όλο το σύστημα. Πρόκειται για το σύστημα του «μαζί τα φάγαμε» κατά τον κ. Πάγκαλο, που, όμως, κατά διαβολική σύμπτωση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο. Οι ίδιοι και πάντα οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν με όλες τις τιμές στις θέσεις τους και συνεχίζουν, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, ως διπλοθεσίτες, να προσφέρουν την «εμπειρία» και τις «υπηρεσίες τους». Όχι, δεν τα ισοπεδώνω όλα, δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι διεφθαρμένοι. Ασφαλώς και είναι περισσότεροι οι αξιόλογοι και είναι κρίμα να στιγματίζονται μαζί με τους άλλους. Ο κόσμος τους ξέρει, τους ξεχωρίζει και τους τιμάει (σε αντίθεση με τη στάση που έχουν απέναντί τους οι κρατούντες) και αυτό θα πρέπει πραγματικά να τους αρκεί. Είχα την ελπίδα (όπως και για πολλά άλλα) ότι θα προωθούνταν πραγματικά οι άριστοι (άλλο ένα από τα πολλά ψέματα του Πρωθυπουργού) αλλά, δυστυχώς, βλέπω παντού τα ίδια πρόσωπα.

Και η κοινωνία, όπως κι εγώ, εύλογα αναρωτιέται :
- Μα αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που, κατά την κυβέρνηση, έχουν βουλιάξει το Δημόσιο κι έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής;
Οι απαντήσεις, βέβαια, εκ μέρους των κυβερνώντων, είναι πολύ απλές:
- Ναι, αλλά χωρίς όλους αυτούς χάνουμε την εμπειρία τους και κατά συνέπεια τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά μας.
- Που να ρισκάρουμε τώρα με νέους, οι οποίοι μπορεί να έχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους αλλά δεν είναι υποταγμένοι στο σύστημα και στις απαιτήσεις μας;
- Εξάλλου, αυτούς θέλουν και όσοι χρηματοδοτούν ως «χορηγοί» τις προεκλογικές εκστρατείες μας (καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι κλπ).
Υπάρχουν κι άλλες απαντήσεις αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο, αφού ξέρω ότι καταλαβαινόμαστε….
Από τη μία, λοιπόν, η κυβέρνηση κατηγορεί ότι όλοι αυτοί, που εξυπηρετούν το σύστημα (οι νεροκουβαλητές του συστήματος) έχουν καταστρέψει το Δημόσιο και τη χώρα, έτσι για να το ακούει ο απλός κόσμος και να ησυχάζει, αλλά από την άλλη συνεργάζεται μαζί τους και τους τιμάει δίνοντάς τους τις καλύτερες θέσεις. Επίσης, ισχυρίζεται ότι θα πατάξει τη διαφθορά και τα ρουσφέτια, ενώ τα βουλευτικά γραφεία είναι γεμάτα με τους «δικούς μας» υπαλλήλους, που πληρώνονται μόνο και μόνο για να κάνουν ρουσφέτια. Ατελείωτη είναι η λίστα με όλα όσα λέει και ολα όσα διαφορετικά πράττει την ίδια ακριβώς στιγμή αυτή η κυβέρνηση. Πρόκειται για το ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

Γι’ αυτό και θα επιμείνω στο ΣΔΟΕ, που με τα ικανά στελέχη του (ναι, όπως σε όλους τους χώρους, υπάρχουν - και στο ΣΔΟΕ - στελέχη που είναι μακριά από μεγαλοεπιχειρηματίες, κόμματα και συλλόγους με κατ’ επίφαση κοινωνική φιλανθρωπική δράση), μπορεί να ψάξει και να βρει τα λεφτά που υπάρχουν και έχουν επενδυθεί σε μεγάλες ακίνητες περιουσίες και τραπεζικές καταθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, όχι μόνο από ανώτερους αλλά ακόμη και από κατώτερους υπαλλήλους, που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, με το! ν έλεγχο και την παραβολή των «πόθεν έσχες» που κατατίθενται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και με τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων όλων αυτών, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν τα λεφτά που θα μας υπολείπονται για να εκταμιεύσουμε κάποια από τις επόμενες δόσεις.

Και αυτό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ΣΔΟΕ και απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στην κοινωνία. Αρκεί να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες και την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, όπου στοιβάζονται, χωρίς να ελέγχονται, τα στοιχεία του «πόθεν έσχες» όλων αυτών, που έδρασαν και δρουν (σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένων συμμοριών) σε καίριες θέσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Εκτός κι αν οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν του επιτρέπουν ούτε αυτό.
Ωστόσο, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε οφείλει να βγει και να το καταγγείλει ΔΥΝΑΤΑ. Έτσι, για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ακόμη περισσότερο ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να πειράξει όσους διαχρονικά ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ. Γιατί, αν ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, όλα όσα περιγράφω παραπάνω θα είχαν γίνει ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ, ΠΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ.
Ο κόσμος, εκτός από την οικονομική ισοπέδωσή του, πληροφορείται και για όλα τα παραπάνω, τα καταλαβαίνει και δίκαια εξοργίζεται (αρκεί κανείς να διαβάσει, εκτός πολλών άλλων δημοσιευμάτων, και τις επιστολές του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. Κώστα Βαξεβάνη προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Βαγγέλη Βενιζέλο). Και αν φουσκώσει το σχετικά ήρεμο (είναι ακόμη ήρεμο, παρά τα όσα έχουν γίνει σε πλατείες και παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα) μέχρι σήμερα ποτάμι της οργής, τότε ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Και τότε μόνο θα είναι απολύτως κατανοητα τα δάκρυα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά τότε θα είναι αργά.

Η κυβέρνηση αυτή ή όποια άλλη προκύψει στο μέλλον θα έχει τεράστια ευθύνη, αν δεν σταματήσει να καλύπτει όσους πλούτισαν παράνομα, αφού καταχράστηκαν θέσεις και αξιώματα, αν δεν απαιτήσει να πληρώσουν όσα τους αναλογούν. Και στο έργο αυτό, αν ακόμη τρέφουν έμπρακτο σεβασμό προς το Σύνταγμα και του Νόμους, ρόλο πρωταγωνιστικό καλούνται να αναλάβουν το ΣΔΟΕ και Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!