tromaktiko: Γιώργος Παπανδρέου: "Είναι απόλυτα σαφή αυτά που είπα και μένω σε αυτά"

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: "Είναι απόλυτα σαφή αυτά που είπα και μένω σε αυτά"



Είναι απόλυτα σαφή αυτά που είπα και μένω σε αυτά» ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στην απόφαση Σαμαρά. Μιλώντας με δημοσιογράφους που πήγαν στο γραφείο του λίγη ώρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε άλλη αναφορά, ή εκτίμηση για τα όσα έγιναν ή επρόκειτο να γίνουν. Οι στιγμές ήταν περισσότερο ανθρώπινες, ο ίδιος έδειχνε, αν και κουρασμένος, περισσότερο ανακουφισμένος, όχι τόσο από την απόφαση των βουλευτών του να τον στηρίξουν, αλλά γιατί δρομολογούνται εξελίξεις που θα αποσυμπιέσουν την ένταση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό.

Έκανε μια «κατάθεση ψυχής» όπως τόνιζαν αργότερα και συνεργάτες του κάτι που προφανώς λειτούργησε λυτρωτικά και για τον ίδιο μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την επόμενη ημέρα αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του ενώ συνεργάτες του τόνιζαν ότι έχει την πρωτοβουλία κινήσεων και πια θα φανεί ποιοι αναλαμβάνουν και ποιοι όχι τις ευθύνες τους.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωση Σαμαρά οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί πάγωσαν. Έξω από την ολομέλεια η Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούσαν αν ήταν αλήθεια τα όσα τους είχαν μεταφέρει για την αντίδραση Σαμαρά.

Λίγο πιο εκεί άλλο πηγαδάκι με τον Ανδρέα Λυκουρέτζο και τν Ελίζα Βόζενμπερκ. «δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο δυναμιτίζετε το κλίμα;» τους είπε η υπουργός παιδείας. «τι άλλο να έκανε ο Παπανδρέου σήμερα;» αναρωτήθηκε και προέβλεψε χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό της «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες. Η Ευρώπη θέλει να ξέρει ότι υπάρχει συνέχεια».«Αποδείχθηκε σήμερα ότι προφανώς ο Παπανδρέου δεν έπρεπε να παραιτηθεί» μας είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως απάντηση στην αντίδραση Σαμαρά. «Ναι μα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του το ζητούσαν» ήταν η εύλογη ερώτηση «προφανώς πήραν την απάντηση τους» απάντηση σκωπτικά ο υπουργός περιβάλλοντος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Έπεσαν οι μάσκες» ήταν το σχόλιο του Παύλου Γερουλάνου ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος για πολλούς βιάστηκε με τη χθεσινή του δήλωση να ασκήσει «εκβιαστικά διλήμματα», όπως τα χαρακτήριζαν στον Γιώργο Παπανδρέου αρκέστηκε να πει « πήραμε ανάσα τουλάχιστον μέχρι το Φλεβάρη που θα έχουμε λεφτά».

Εκείνος που ήταν άφαντος όλες αυτές τις ημέρες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, για τον οποίο στο Μαξίμου "πνέουν τα μένεα". Άλλωστε ο ίδιος έχει επιλέξει στρατόπεδο, την ώρα που θεωρούσε πως το καράβι βούλιαζε.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!