tromaktiko: Παναρκαδικό Νοσοκομείο: στον αέρα η νέα Διοίκηση;

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: στον αέρα η νέα Διοίκηση;



της Γιούλης Παπαδοπούλου
- Σκανδαλώδης η πολιτική παρέμβαση στο Παναρκαδικό για την αλλαγή του Διοικητή.

- Αντιβαίνει το Νόμο η τοποθέτηση της νέας Διοικητού!

- To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ διεφθαρμένο δυνατό

Μόνον έτσι φαίνεται πως μπορούμε να σκεφτόμαστε, το κόμμα, που με τα έως τώρα τερτίπια του, έφερε τη χώρα στο χάλι που βιώνουμε.

Κάποιοι πολιτικοί παράγοντες, νομίζουν πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς, είναι τσιφλίκια του μπαμπά τους, ή παραμάγαζα της δουλειάς που ποτέ δεν είχαν και εξακολουθούν με υποχθόνιες διαδικασίες, να ελέγχουν -κατά παράβαση της δεοντολογίας αλλά και της κειμένης Νομοθεσίας- την Δημόσια Διοίκηση σε όλο το εύρος της.

Πριν λίγο καιρό, μόλις 1 μήνα, παρακολουθήσαμε την ξαφνική και ακαριαία μετακίνηση του Διοικητή του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ κ. Π. Παπαδόπουλου και την αντικατάστασή του, από την Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, κ. Σιουρούνη Ελένη.
Οι φωνές διαμαρτυρίας, που ακούστηκαν, δεν έφθασαν σε κανένα αρμόδιο πολιτικό αυτί, αφού είχαν προλάβει να τα κλείσουν ερμητικά, αμέσως μετά την πραξικοπηματική παρέμβαση στο Παναρκαδικό και την απομάκρυνση του Διοικητή του. Τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τότε, δεν άφηναν αμφιβολίες για την παρέμβαση Αρκάδα βουλευτή, που ΄΄έφαγε΄΄ τον Διοικητή του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ. Επισυνάπτονται αναφορές του τοπικού τύπου.
Καταγγελίες που έφθασαν στην γράφουσα, έκαναν λόγο για ΝΟΜΙΚΟ ΚΩΛΥΜΜΑ ως προς την κάλυψη της θέσης του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, από την κ. Σιουρούνη Ελένη.
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και πλήθος διασταυρώσεων στοιχείων και λόγων, φθάσαμε στην ανακάλυψη τροποποίησης του Νόμου 3329/2005, βάσει του οποίου διορίζονται οι Διοικητές των Νοσοκομείων, την οποία ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ακόμα και οι αρμόδιοι….
Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ 292/Τεύχος Πρώτο/24-12-2007/σελίδα 5891, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
΄΄Στο τέλος της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του ν.3329/2005 (ΦΕΚ 81 Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το τρίτο άρθρο περίπτωση 22του ν.3527/2007 (ΦΕΚ 25 Α΄), προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:
΄΄Δεν δύναται να κατέχει θέση Διοικητή, ή Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου, όποιος είχε ή έχει εργαστεί ή υπηρετήσει στο Νοσοκομείο αυτό.΄΄
Στο ΦΕΚ 358/24-10-2011/Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, στην σελίδα 2218, δημοσιεύεται η μετάθεση της κ. Σιουρούνη Ελένης, με την υπ΄αριθμόν Υ10β/Γ.Π.οικ.114562/24-10-2011 απόφασης του Υπουργού Υγείας, όπου αναφέρεται πως η εν λόγω απόφαση, έχει εκδοθεί ΄΄σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 7 του Ν. 3329/2005!!!! Αγνοώντας την τροποποίηση του ανωτέρω άρθρου, που έγινε το 2007, ‘όπως προαναφέραμε… ή αποσιωπώντας την…
Διότι η νέα Διοικητής του Παναρκαδικού, είχε υπηρετήσει και παλαιότερα στην Τρίπολη, σαν Διευθύντρια του Ψ.Ν. Τρίπολης, ως το 2004, όπου και την ΄΄απέλυσε΄΄ ο τότε Υπουργός Υγείας της Ν.Δ. Ν. Κακλαμάνης. ΦΕΚ 206/03-09-2004/Τεύχος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου/σελίδα 1516 παρ 4.
Να θυμήσουμε εδώ, πως οι θέσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων, όπως και πολλών άλλων Φορέων του Δημοσίου, είναι καθαρά πολιτικές θέσεις, γι΄ αυτό και τα πρόσωπα που τις καταλαμβάνουν συνήθως, είναι φίλα προσκείμενα, προς την εκάστοτε κυβέρνηση.
Επίσης κρίνεται σκόπιμο, ν΄αναφέρουμε, πως τα 2 Νοσοκομεία της Τρίπολης ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ και ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ, ακολουθώντας τον Καλλικράτη, υπήχθησαν σε ΚΟΙΝΉ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,΄΄ ως διασυνδεόμενα΄΄ όπως αναφέρεται στοΦΕΚ 1681/28-07-2011/Τεύχος ΔΕΥΤΕΡΟ/σελίδα 23088…. Και δεν αποτελούν νέο φορέα από συγχώνευση, οπότε ενδεχομένως δεν θα είχε ισχύ η τροποποίηση του νόμου 3329/2005.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και σας τα παραθέτουμε συνημμένα, καθίσταται προφανές, πως υφίσταται σοβαρό θέμα στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο. Σύμφωνα δε με τις γνώμες Νομικών που ερωτήθηκαν, υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΩΛΥΜΜΑ με τις υπογραφές της νέας Διοικητού. Θεωρούν ότι θα κριθούν άκυρες, όπως ενδεχομένως και οι αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή της. Πληρωμές, μισθοδοσίες, αναθέσεις έργων, προκηρύξεις κ.τ.λ.
Παρακολουθούμε εδώ, μια αλληλουχία δράσεων πολιτικού προσώπου και τοπικού παράγοντα (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν πολλοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα), ο οποίος για προφανείς λόγους, απαίτησε και πέτυχε, την απομάκρυνση ενός ατόμου, που δεν του ήταν προφανώς αρεστό… ή που δεν εξυπηρετούσε τις εντολές των κομματικών του παρατρεχάμενων…
Η γράφουσα, προκειμένου να έχει την πληρέστερη ενημέρωση, πριν τις αποκαλύψεις, είχε σειρά συνομιλιών και επικοινωνιών, με παράγοντες του Νοσοκομείου, με δικηγόρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, με την Πανελλήνια Ένωση Αρκάδων , με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και άλλους
Προς μεγάλη έκπληξη, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνώριζε την τροποποίηση του άρθρου 7 παρ. 7 του Νόμου 3329/2005, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την ανάληψη Διοικητικών αρμοδιοτήτων, σε Νοσοκομείο, όποιου έχει ή είχε εργαστεί ή υπηρετήσει σε αυτό, στο παρελθόν.
Φυσικά, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος ανατρέξει στο ΦΕΚ που δημοσιεύεται η τροποποίηση, η δημοσίευση έχει γίνει ξεκάρφωτα εντελώς και ανάμεσα σε άρθρα που αφορούν στον Ερυθρό Σταυρό, και είναι σχεδόν αδύνατο να την ανακαλύψει κανείς….
Όμως ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ δεν δικαιολογείται ούτε στον απλό πολίτη κι έτσι δεν υπάρχει δικαιολογία για τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου, που αποφάσισαν και ενέκριναν την επαναφορά της κ. Σιουρούνη στην Τρίπολη.
Για την αρτιότερη κάλυψη της έρευνας, επικοινώνησα προσωπικά με την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου μετά από σειρά παραπομπών, κατέληξα στην Διεύθυνση Νομικών Προσώπων στο 1ο Τμήμα, όπου μετά από επίσης μια σειρά ΄΄αναρμοδίων υπαλλήλων΄΄ παραπέμφθηκα στην κ. Οικονόμου. Η πρώτη μου απόπειρα να μιλήσω μαζί της σκόνταψε πάνω σε ΄΄συνεργάτιδά΄΄ της, η οποία αφού πήρε τα ακριβή μου στοιχεία και το αίτημά μου, με παρακάλεσε να επικοινωνήσω μετά από λίγο, λόγω απασχόλησης της αρμόδιας υπαλλήλου. Έκτοτε οι δεκάδες κλήσεις μου, απαντώνται από τηλεφωνητή χωρίς δέκτη μηνυμάτων ή πέφτουν σε απασχολημένο δίκτυο!!!
Πάντως ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρκάδων κ. Ζαραφέτας, μου αποκάλυψε πως η Ένωση είχε προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία στον Υπουργό κ. Λοβέρδο, για το θέμα αυτό, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση. Όταν δε πήγε αυτοπροσώπως στο Υπουργείο, για να τον συναντήσει, ανακάλυψε πως η διαμαρτυρία των Αρκάδων, ΔΕΝ είχε φθάσει ποτέ στο γραφείο του Υπουργού. Ο κ. Ζαραφέτας κάνει λόγο χωρίς περιστροφές για τον πολιτικό που ΄΄έφαγε΄΄ τον κ. Παπαδόπουλο και μιλάει για στημένα πολιτικά παιχνίδια, σε βάρος του Αρκαδικού λαού.
Το θλιβερό στην όλη υπόθεση είναι η διαπίστωση, πως το βαθύ κομματικό κράτος, είναι η αιτία της σημερινής κατάντιας μας. Οι κύριοι εκλεγμένοι στις βουλευτικές έδρες, έχουν παρανοήσει τους ρόλους τους, έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους κι έχουν υποτιμήσει την υποχρέωσή τους να ΄΄υπηρετούν το δίκαιο των πολιτών΄΄ όπως έχουν το θράσος να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Η νοοτροπία να γίνονται οι πάντες, εκτελεστικά όργανα των εκλεγμένων, και οι κατέχοντες πολιτικές θέσεις να ωθούνται στο να γίνονται άχαρα πιόνια στις άκρατες επιδιώξεις τους, πρέπει κάποτε να τελειώσει ακόμα κι αν είναι άδοξα.
Παραμαγαζάκια μπορεί ν΄ ανοίγει ο κάθε βουλευτής ή άλλο πολιτικό πρόσωπο, μόνο στην ιδιωτική του δουλίτσα ή στην επιχείρηση του μπαμπά του. Η Ελλάδα, δεν είναι μπαλωματάδικο, ούτε καφενές του χωριού τους. Κυβερνώντες και συγκυβερνώντες είναι καιρός να παρατήσουν το πλιάτσικο στην κοινωνία και να σταθούν επάξια στο ρόλο τους. Αλλιώς να πιάσουν δουλειά με το βασικό μισθό, μήπως και βιώσουν τα προβλήματα μέσα στα οποία μας βούλιαξαν οι διαπλοκές και οι περιπλοκές τους.
Και καλά θα κάνουν να σέβονται λιγάκι και τους ανθρώπους που εκτίθενται πολιτικά και επαγγελματικά για λογαριασμό τους. Διότι εν προκειμένω η κ. Σιουρούνη στο Παναρκαδικό, υπηρετεί τις εντολές του Υπουργείου της, το οποίο την μεταθέτει με εντολή βουλευτή….παρακάμπτωντας το νόμο και εμμέσως την εκθέτει.
Είναι αξιοπερίεργο πάντως, πως κάποια άτομα, σε θέσεις κλειδιά της Δημόσιας Διοίκησης, έχουν άποψη και παίρνουν θέση, μόνο σε επίπεδο κουτσομπολιού!! Όταν τους ζητηθεί η επίσημη θέση τους για δημοσίευση, τότε γίνονται όλοι ΄΄αναρμόδιοι΄΄ και αρνούνται να μιλήσουν ανοιχτά και επώνυμα. Να μην αναφερθώ στον φόβο που βγάζουν απροκάλυπτα, μήπως και εμπλακεί το όνομά τους… ακόμα κι αν είναι να αναφερθούν ως…΄΄αναρμόδιοι΄΄.
Ο απόηχος αυτής της έρευνας, με έπεισε για την ΄΄νομιμότητα΄΄ με την οποία είναι τάχα κατοχυρωμένοι όλοι οι βολεμένοι των βολευτών μας…
Τόση τρομάρα να μην ακουστεί το όνομά τους –επαναλαμβάνω ΟΧΙ ως εμπλεκομένων, αλλά ως ερωτηθέντων- εμένα με έπεισε, για την υποτιθέμενη ΄΄ασφάλεια΄΄ και την σιγουριά με την οποία κατέχουν τις θεσούλες τους, τις ακριβοπληρωμένες απ΄ όλους εμάς τους αφελείς.
΄΄Για να πάρεις μια ειλικρινή και σταράτη απάντηση, σε όσα καυτά ερωτήματα θέτεις με τεκμηρίωση και σαφήνεια, πρέπει νε έχεις απέναντί σου και άτομο, που μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο΄΄ μου είπε ένας εκ των συνομιλητών μου…
Με τη διαφορά, ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρουν πια οι ΄΄πολιτικοί΄΄ λόγοι και τα λογύδρια, που βγάζουν όλοι τους προς τα έξω, για την τιμή της τσέπης τους και τη δόξα του κόμματος που τους βολεύει, για να το εξυπηρετούν, με το αζημίωτο εκατέρωθεν.
Εμάς τους πολίτες, μας ενδιαφέρει η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των πράξεων, θέματα που τα είχαν κάνει σημαία τους και οι κυβερνήσαντες και οι συγκυβερνμώντες, για εσωτερική κατανάλωση, όπως αποδεικνύεται.
Το θέμα του Παναρκαδικού, είναι θέμα που το έχουμε βάλει σε πολλά τραπέζια. Πολιτικά και θεσμικά. Και μάλλον θα βαρυστομαχιάσει αρκετούς από τους εμπλεκομένους.
Εμείς πάντως, περιμένουμε και τον κ. Λαουδιά, να πάρει θέση επ΄ αυτού, ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί και έχει ραντεβού μαζί μου αύριο, λόγω απουσίας του.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παπασταματάκης, αναφέρθηκε στις ήδη δημοσιευμένες δηλώσεις του, όταν έγινε η απομάκρυνση του κ. Παπαδόπουλου, οι οποίες επισυνάπτονται στα δημοσιεύματα.
Όσο για την κ. Οικονόμου, της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα την αναζητήσω μέχρι να μου δώσει την απάντησή της, εφ΄ όσον είναι αρμόδια φυσικά…
Μέχρι να τεθεί το θέμα σε Νομική βάση ισχύος, από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις σε επίπεδο Υπουργείου.
Πάντως η έρευνα για το θέμα αυτό, έφερε στο φως κι άλλα παρατράγουδα, με ίδιο ίσως και περισσότερο ενδιαφέρον, η αποκάλυψη των οποίων ακολουθεί εντός των ημερών.

Δείτε τα συνημμένα ΦΕΚ και δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την αλλαγή του Διοικητή στο Παναρκαδικό.



ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων και σύσσωμος ο λαός της Αρκαδίας διαμαρτύρονται εντονότατα για την άδικη απομάκρυνση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος παρέλαβε ένα διαλυμένο Νοσοκομείο, για το οποίο ο Αρκαδικός τύπος πριν αναλάβει αυτός τη διοίκηση κατήγγειλε επί καθημερινής βάσεως ατασθαλίες-κακοτεχνίες-κακοδιαχείριση, το ιατρικό προσωπικό να έχει χωριστεί σε ομάδες και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον και κατά την κυριολεξία της λέξεως «να σφάζονται» ο καθένας για τα συμφέροντά του, το δε νοσηλευτικό προσωπικό τελείως διαλυμένο, οι ελλείψεις τεράστιες και το Νοσοκομείο να παρουσιάζει εικόνα τριτοκοσμική.
Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σύσσωμος ο Αρκαδικός τύπος μέχρι την ημέρα της απομάκρυνσής του, έγραφε επαίνους και θετικά λόγια για την μεγάλη παρουσίαση έργου που επιτέλεσε.
Το κυριώτερο, κατόρθωσε να μπει τάξη στα οικονομικά του Νοσοκομείου, να γίνεται έλεγχος με ορκωτούς λογιστές, επιδιώκοντας την άριστη συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, που είναι και ιδιοκτησία της.
Πέτυχε την χωροθέτηση του χώρου για την κατασκευή της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπου χρόνια καρκινοβατούσε η δημιουργία της χωρίς αποτέλεσμα.
Πέτυχε σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης την αποστρατικοποίηση της μιας πτέρυγας του 411 Σ.Ν., καταφέρνοντας την εξαφάνιση των ράντζων από τους διαδρόμους.
Δημιούργησε άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Κατέγραψε όλες τις ελλείψεις του Νοσοκομείου, καθώς και των περιφερειακών ιατρικών κέντρων και συνέταξε πίνακα με τις ελλείψεις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Το κυριώτερο απ΄όλα είναι ότι κατόρθωσε να ενώσει ομόψυχα όλο το προσωπικό, ώστε να εργάζονται σήμερα προς όφελος όλων των ασθενών.
Αυτόν τον άνθρωπο, που εργάσθηκε με αυταπάρνηση και πέτυχε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, να λειτουργεί ως Νοσηλευτικό Ίδρυμα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Πολίτη.
Αυτόν τον άνθρωπο, τον ικανότατο και ακούραστο εργάτη, τον επέλεξε και τον διόρισε η σημερινή Κυβέρνηση.
Και σας ρωτάμε κ. Υπουργέ: με ποια κριτήρια τον απομακρύνατε από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου; Εσείς και η κυβέρνησή σας επί καθημερινής βάσεως ανακοινώνεται ότι οι ικανοί θα μένουν και οι ανίκανοι θα απομακρύνονται.
Εδώ, σας πληροφορούμε, ότι όλος ο Αρκαδικός λαός και τα ΜΜΕ τον επαινούν και σήμερα διαμαρτύρονται γι΄αυτήν την απομάκρυνσή του.
Σας παραθέτουμε τί γράφουν τα Αρκαδικά ΜΜΕ:
«Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας καταγγέλλει ότι: βουλευτής παρενέβη και καθαίρεσε τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου…».
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων λαμβάνουσα υπ΄όψιν της τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί της απομάκρυνσης του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ενός Διοικητή, που έδωσε θετικά δείγματα γραφής για την ικανότητά του, να απομακρύνεται από ένα βουλευτή για κομματική πελατεία ή προσωπικά οφέλη.
Σας καταγγέλλουμε, σήμερα που ζητάτε από τον Ελληνικό Λαό να κάνει θυσίες, εσείς απερίσκεπτα σπαταλάτε χρήματα για προσωπικά οφέλη, κάποιου φίλου σας Βουλευτή, αγνοώντας τα συμφέροντα του Νοσοκομείου και κατ΄επέκατση του Αρκαδικού Λαού.
Καταγγέλλουμε την πράξη σας ως επιπόλαια, διότι δεν υπολογίσατε την πικρία του περήφανου λαού της Αρκαδίας.
Ζητάμε την επανατοποθέτηση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο καθ΄ότι η απομάκρυνσή του έχει ήδη διαταράξει την συνοχή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο εκφράζει καθημερινά την πικρία του και την αγανάκτησή του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arcadiaportal.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!