tromaktiko: Το «σοκ» των Καννών προκαλεί «σοκ και δέος» στην Αθήνα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το «σοκ» των Καννών προκαλεί «σοκ και δέος» στην Αθήνα



Το τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί προς τον Γιώργο Παπανδρέου φέρνει πιο κοντά, ακόμη και εντός της ημέρας, πολιτικές εξελίξεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Σε αυτό συνέτεινε και η δήλωση που έκανε τα ξημερώματα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ότι δεν συμφωνεί με τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος».
Μια δήλωση που μαρτυρά πως η μέχρι τώρα σύμπνοια με τον Γιώργο Παπανδρέου τελείωσε αν και παρασκηνιακά δεν είχε αρχίσει ποτέ. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ταξίδι επιστροφής από τις Κάννες ήταν καθοριστικό καθώς πρόεδρος και αντιπρόεδρος τα’ σπασαν εν πτήση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός επιμένει στο δημοψήφισμα, κάτι που έκανε και χθες στις δηλώσεις του στις Κάννες. Όμως άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή αν θα επιμείνει και σήμερα, καθώς ήδη υπάρχουν εισηγήσεις να το πάρει πίσω αναζητώντας τρόπους διαχείρισης μιας τέτοιας απόφασης.
Τα τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν πάρει φωτιά ώστε να συντονισθούν οι όποιες κινήσεις . Ωστόσο οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να ακούσουν τον Γιώργο Παπανδρέου ή να δουν τις επόμενες κινήσεις τους. Αν δηλαδή θα αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία των πολιτικών εξελίξεων ή αν θα του την επιβάλλουν εκ των έσω.

briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!