tromaktiko: Προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν προς την Κύπρο για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν προς την Κύπρο για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς



Προειδοποιητική επιστολή έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή, καθυστέρησε να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία, ευρωπαϊκή οδηγία που... διέπει τις διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων και στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Με την προειδοποιητική επιστολή, η Δημοκρατία, καλείται, όπως, το συντομότερο δυνατόν, εναρμονιστεί με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία 2009/81/ΕΚ. Διαφορετικά, θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η εν λόγω οδηγία, τέθηκε σε ισχύ από τις 21 Αυγούστου 2009 και επιβάλλει κανόνες διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας στις αμυντικές προμήθειες. Ταυτόχρονα, τυποποιεί τις διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών και τη συγγραφή των προδιαγραφών.

Η οδηγία 2009/81/ΕΚ εφαρμόζεται στις συμβάσεις, οι οποίες, συνάπτονται στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και οι οποίες, έχουν ως αντικείμενο, την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και ευαίσθητου εξοπλισμού καθώς και έργα και υπηρεσίες για ειδικούς στρατιωτικούς σκοπούς ή ευαίσθητα έργα και ευαίσθητες υπηρεσίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!