το 61% .
Γεγονός που δείχνει τις τάσεις συγκέντρωσης και κυριαρχίας τους στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάτι άλλωστε που αναφέρουν σε εκτιμήσεις τους ,κατά καιρούς, κορυφαία στελέχη της αγοράς.
Αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη διασπορά είναι στους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων , όμως με δεδομένο ότι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς κινούνται επιθετικά και στον κλάδο της ασφάλισης του αυτοκινήτου, σταδιακά το ποσοστό διασποράς θα μειώνεται και στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων υπέρ των 10 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιριών.
Με βάση τα στοιχεία του 2010, αναφέρεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ,στον κλάδο ασφαλίσεων ζωής, οι 5 και 10 μεγαλύτερες σε μέγεθος παραγωγής εταιρίες καλύπτουν αντίστοιχα το 71,0% και 91,7% της συνολικής παραγωγής. Στον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών οι 5 και 10 μεγαλύτερες σε μέγεθος καλύπτουν αντίστοιχα το 41,2% και 61,9% της συνολικής παραγωγής.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 72 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, 55 εκ των οποίων εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, με συνολικό ενεργητικό της τάξεως των 15 δισεκ. ευρώ. Σε όρους παραγωγής ασφαλίστρων, οι ελληνικές ανώνυμες εταιρίες κατέχουν το 89,4%, τα υποκαταστήματα τρίτων χωρών το 7,9%, τα υποκαταστήματα κρατών μελών της ΕΕ και ΕΟΧ το 2,4% και οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί το 0,3%.