tromaktiko: Έντονες πιέσεις στην Ιταλία

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Έντονες πιέσεις στην Ιταλία



Με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρώμη αντιμετωπίζει «πρόβλημα αξιοπιστίας».Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου από την πλευρά του προειδοποίησε ότι για να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει ιταλικά ομόλογα, πρέπει οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να υλοποιηθούν άμεσα.

«Η Ιταλία έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, είναι αλήθεια. Πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτή τη δυσπιστία» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ήδη υιοθετήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και ζήτησε μία διαδικασία επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ.

«Αν το συμβούλιο της ΕΚΤ καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι όροι που τέθηκαν προκειμένου να ληφθεί αυτή η απόφαση δεν ισχύουν πλέον, είναι ελεύθερο να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή», προειδοποίησε ο Μερς, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!