tromaktiko: Τι θα κάνει ο Βενγκέρ στο Καραϊσκάκη;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τι θα κάνει ο Βενγκέρ στο Καραϊσκάκη;



Από την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε το «διπλό» στη Μασσαλία, η Άρσεναλ νίκησε τη Ντόρτμουντ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου...το ερώτημα που απασχολεί τον Ολυμπιακό, τη Μαρσέιγ και την Ντόρτμουντ είναι τι θα κάνει οι «κανονιέρηδες» στον Πειραιά. Με πιο απλά λόγια, ποιους θα φέρει μαζί του ο Βενγκέρ για να παίξει αυτό το αδιάφορο γα την ομάδα του ματς, με τον Ολυμπιακό.

Νομίζω ότι η ιστορία έχει δείξει και τι θα κάνει ο Αλσατός και τι θα κάνουν οι παίκτες της Άρσεναλ. Κανόνας πρώτος είναι ότι ανεξάρτητα από το ποιοι παίκτες θα ακολουθήσουν την αποστολή, η Άρσεναλ δεν θα παίξει για να χάσει. Κανόνας δεύτερος με τον Βενγκέρ να κάνει αμάν για να βρει μία Τετάρτη να ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες του. Aυτοί που παίζουν βασικοί δεν πρόκειται καν να κάνουν το ταξίδι για την Ελλάδα. Από την ενδεκάδα που ξεκίνησε, για παράδειγμα, το ματς με την Ντόρτμουντ είναι ζήτημα αν θα έρθουν δύο-τρεις. Ακόμη και αν έρθουν θα μείνουν στον πάγκο.

Με λίγα λόγια, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο, Γουόλκοτ, Αρτέτα, Σονγκ, Ράμσεϊ, Σάντος, Κοσιενλί και Βερμάελεν δύσκολα θα έρθουν στην Ελλάδα. Σε αυτούς προσθέστε τους τραυματίες Γουίλσιρ, Σανιά και Γκιμπς που σίγουρα δεν θα έχουν επιστρέψει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες που θα απουσιάσουν από αυτό το ματς.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με αυτούς που θα έρθουν; Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα φανταζόμασταν. Σε αντίθεση με τι είχε συμβεί όταν ο Ολυμπιακός του Ζίκο είχε κερδίσει με γκολ του Λεονάρντο σε ανάλογο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ την Άρσεναλ, τόσα πολλά πιτσιρίκια δεν θα έρθουν. Και αυτό γιατί στο φετινό ρόστερ του Βενγκέρ υπάρχουν πάρα πολλοί έμπειροι παίκτες που είναι αναπληρωματικοί. Ενδεικτικά αναφέρω τον Σαμάκ, τον Παρκ, τον Αρσάβιν, τον Ντιαμπί, τον Ροζίτσκι, τον Μπεναγιούν, τον Σκιλασί. Οι περισσότεροι από αυτούς και θα έρθουν και θα παίξουν εναντίον του Ολυμπιακού γιατί ο Βενγκέρ θέλει προφανώς να τους κρατά ζεστούς και να τους δίνει και χρόνο συμμετοχής.

Επίσης, στην ομάδα της Άρσεναλ υπάρχουν δύο-τρεις πιτσιρικάδες που είναι έτοιμοι για το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους και είναι προ των πυλών της ενδεκάδας. Τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι ο Τσάμπερλεϊν και ο Φρίμπονγκ. Ο πρώτος ήταν αυτός που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Άρσεναλ εναντίον του Ολυμπιακού στο «Emirates». Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό μόνο ευκαταφρόνητη ομάδα δεν λες αυτή που λογικά θα έρθει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Υπάρχει όμως και κάτι αρκετά ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό. Το, πραγματικά, μεγάλο πρόβλημα για τον Βενγκέρ αυτή την εποχή είναι οι επιλογές στην άμυνα. Εκεί, με εξαίρεση τον Σκιλασί και τον Τζουρού, δεν έχει άλλες επιλογές πλην των βασικών.

Ο Κοσιενλί, ο Σάντος, ο Βερμάελεν και ο Μερτεσάκερ παίζουν συνεχώς αφού οι αναπληρωματικοί τους είναι μονίμως τραυματίες (Σανιά, Γκιμπς και Τζέκινσον) με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολη η πρόβλεψη για την αμυντική τετράδα που θα παρατάξει ο Βενγκέρ σε αυτό το ματς. Εκεί λογικά θα χρησιμοποιήσει δύο με τρεις πολύ άπειρους αμυντικούς, ένας εκ των οποίων θα είναι ο νεαρός Ισπανός στόπερ, Ινάσι Μιγκέλ.

Αν δεν προκύψουν κάποιοι άλλοι τραυματισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες για τον Βενγκέρ (είτε βασικών, είτε αναπληρωματικών παικτών) από τώρα μπορεί κάποιος να κάνει μία εκτίμηση για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Αλσατός στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε περίπου δύο εβδομάδες.

Τερματοφύλακας: Φαμπιάνσκι.

Τετράδα στην άμυνα: Στόπερ ο Σκιλασί με τον Ινάσι, δεξί μπακ ο Τζουρού και αριστερό άγνωστο ποιός. Ισως ο Κοκλέν που είναι αμυντικό χαφ, αλλά μπορεί να παίξει και εκεί.

Τριάδα στα χαφ: Κόφτης ο Φρίμποργκ και μπροστά του ο Ντιαμπί και ο Μπεναγιούν.

Τριάδα στην επίθεση: Στο ένα άκρο ο Τσάμπερλεϊν, στον κορυφή ο Σαμάκ ή ο Πάρκ και στο άλλο άκρο ο Αρσάβιν ή ο Ροζίτσκι.

Ποιοι άλλοι θα έρθουν: Λογικά οι πιτσιρικάδες Μιγιάτσι, Αφόμπε, αλλά και ο δικός μας Νικόλας Γενάρις. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν ο Βενγκέρ θελήσει να φέρει τα… τρίτα κάποιοι από αυτούς να παίξουν βασικοί και να μην έρθουν στην Αθήνα ούτε παίκτες που στην Αρσεναλ είναι οι πρώτες αλλαγές όπως ο Αρσάβιν, ο Ροζίτσκι και ο Ντιαμπί.

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτή την Αρσεναλ; Ότι με εξαίρεση την άμυνα της είναι μία ομάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει πρωταθλητισμό, όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά ενδεχομένως και στην Γαλλία αφού τέσσερις πέντε από τους μπροστινούς (Ροζίτσκι, Σαμάκ, Αρσάβιν, Παρκ, Ντιαμπί) είναι παίκτες πολύ μεγάλης κλάσης.

Άρα, καλό θα ήταν όσοι είναι βέβαιοι για μία εύκολη νίκη του Ολυμπιακού να είναι πιο επιφυλακτικοί. Και σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει να πάρει τη νίκη.
sport-fm
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!