φορές δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός μας, οι οποίες συσσωρεύονται σαν λίπος.
Ακόμη ένας επιβαρυντικός παράγοντας για την αύξησή τους είναι η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αλλά και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Πώς να τα μειώσετε
- Μειώστε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
- Μειώστε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα τα σνακ που περιέχουν πολλή ζάχαρη.
- Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
- Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένου λίπους.
- Συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια κ.τ.λ.).
- Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ένα από τα παρακάτω: σολομό, τόνο, σαρδέλες, πέστροφα.
- Προσπαθήστε να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.