tromaktiko: Επιδρομή για ανεύρεση... νύφης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιδρομή για ανεύρεση... νύφης



Πανικός κατέλαβε τις μαθήτριες σχολείου θηλέων στo Ναρόκ της Κένυας, όταν άνδρες της φυλής των Μασάι εισέβαλαν στην... τραπεζαρία την ώρα του γεύματος, αναζητώντας όμορφες κοπέλες για συζύγους. Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, τα κορίτσια άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν, ενώ κάλυψη τους έδωσαν οι θάμνοι στην αυλή του σχολείου. Ύστερα από δίωρες διαπραγματεύσεις με τους καθηγητές, τους πρεσβύτερους και τις τοπικές Αρχές, οι άνδρες αποχώρησαν, αλλά τόνισαν ότι θα επιστρέψουν αν δεν βρουν στο μεταξύ νύφες. Όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, ενώ οι γονείς των κοριτσιών αναγκάστηκαν να προσλάβουν μεγαλύτερη δύναμη ασφαλείας για τη φύλαξη του σχολείου και των κοριτσιών.

Οι γυναίκες πλέον αντιστέκονται στις κοινωνικές επιταγές που τις θέλουν να εγκαταλείπουν το σχολείο και τη ζωή τους για να παντρευτούν κι επιλέγουν τη μόρφωση και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι άνδρες των Μασάι, αν και φιλήσυχοι, είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από αυτήν την εξέλιξη καθώς αναγκάζονται να μένουν μόνοι χωρίς σύζυγο.

Σύμφωνα με την παράδοσή τους, μένουν όλοι οι νεαροί μαζί ώσπου να κριθούν έτοιμοι για γάμο. Τότε βρίσκουν μία κατάλληλη σύζυγο και παντρεύονται. Τελευταία, οι νεότεροι άνδρες των Μασάι ακολουθούν πρακτικές που προκαλούν ανησυχία στις Αρχές καθώς ακόμη και οι πολεμιστές έχουν κώδικα συμπεριφοράς τον οποίο με τις πράξεις τους, τον παραβιάζουν διαρκώς: παρεμποδίζουν τις οδικές μεταφορές, διαταράσσουν τις εμπορικές σχέσεις, προσβάλλουν τους κατοίκους, ενώ τελευταία πράξη τους ήταν η εισβολή στο σχολείο με σκοπό την απαγωγή κοριτσιών. anatolikiattikinews.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!