tromaktiko: "Φέρτε τα τούμπα"

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

"Φέρτε τα τούμπα"



Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)
Ο κος Πρωθυπουργός, μετά τον «Παράδεισο» της Τούμπας έδωσε... εντολή στον Υπουργό Αθλητισμού να παρθούν μέτρα για άμεση εξυγίανση του ταλαίπωρου ποδοσφαίρου μας (;).

Αναγκαίες (υποβοηθητικές) επισημάνσεις:

- Η εξυγίανση είναι εξαιρετικά απλή υπόθεση .

Η Θάτσερ τιθάσευσε τους άγριους χούλιγκανς της Βρετανίας (Σ.Σ Οι δικοί μας ταραχοποιοί είναι ψοφοδεή γατάκια μπροστά τους).

- Στις 11 –Απριλίου – 2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το άρθρο μου: «θα πολιτικοποιηθεί και το ποδόσφαιρο;»

Αν το αναζητήσουν οι ιθύνοντες θα διδαχτούν αρκετά. Και παράλληλα θα διαπιστώσουν πως όλα επαληθεύτηκαν στον αγώνα 16 –Απριλίου – 2014(!).

- Ζητήθηκε η σύγκλιση όλων των προέδρων (επενδυτών και μη) ώστε να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρούν.

Ατελέσφορη προσπάθεια. Θα θυμίσω πως λίγες μέρες πριν τον αγώνα, είχαν συνευρεθεί οι κ.κ παράγοντες και συναποφάσισαν για ήπιο κλίμα, φίλαθλο πνεύμα, ξένους Αρχιδιαιτητές, διαιτητές κ.ο.κ

Τα εννοούσαν, όπως αποδείχτηκε στην Τούμπα (!!!...). Οι άνθρωποι υποκρίνονται, μισούνται. Δεν πρόκειται ποτέ να τα βρούν. Μόνον αν υποχρεωθούν από την πολιτεία και τους διεθνείς οργανισμούς (UEFA/FIFA).

Ένα, χαρακτηριστικό, παράδειγμα:

Πρόεδρος άλλης, Αθηναϊκής, ομάδας σχολίασε τον αγώνα και δικαιολόγησε όσα έγιναν ως …μοιραία εξέλιξη(!).

Αυτός λοιπόν ο ανεξίκακος ειρηνοποιός χριστιανός θα συμβάλλει θετικά στο καταλάγιασμα των παθών;

- Πως θα γίνουν καταρτησμένοι και τολμηροί οι διαιτητές ώστε να έχουν το σθένος να διακόπτουν συρράξεις;

- Ανατέθηκε έρευνα, στις Αστυνομικές (και Δικαστικές) αρχές, για το πώς μπήκαν κροτίδες, καπνογόνα, ψάρια, μπανάνες κ.α στον αγωνιστικό χώρο. Λάθος: οι παραπάνω κύριοι πρέπει να: ε ρ ε υ ν η θ ο ύ ν, να α ν α κ ρ ι θ ο ύ ν, να λ ο γ ο δ ο τ ή σ ο υ ν, επειδή ευθύνονται που πέρασαν αυτά στο γήπεδο, όπως και οι μαινόμενοι οπαδοί. Κατηγορούμενοι είναι, όχι ανακριτές ή εισαγγελείς.

- Οι οπαδοί: προφανώς πληρώνουν για να εκτονώνονται, να ασχημονούν ή να ….αερο-συνουσιάζονται. Όχι για να δούν παιχνίδι. Πως θα αλλάξουν αν δεν τιμωρηθούν αυστηρά με αποκλεισμό, πρόστιμα, και αποζημειώσεις για φθορές;

Παίκτες : Ανάμεσα στους Αθλητές, κάποια θρασύδειλα σούργελα προσπαθούν να παραστήσουν τους πραγματικούς άνδρες, χτυπώντας (ύπουλα και άνανδρα), φτύνοντας, βρίζοντας, ακόμα και οικογένειες (!).

Όταν κάποιος δεν νοιώθει (πληρώνεται όμως ως ) ποδοσφαιριστής, αλλά ….

πολεμιστής, που νίκησε /εξόντωσε τον εχθρό, πως θα εξανθρωπιστεί; Με

τιμωρία μιας …αγωνιστικής;

Όταν, άλλος, δηλώνει ότι «το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα και εμείς φανήκαμε πολύ πιο άντρες» προφανώς έχει ανάγκη βοηθείας: Από παπά ή ειδικό γιατρό. Ή αλλαγή ενασχόλησης: πολεμικές τέχνες.

Θα αποκλειστούν τα κ(α)λόπαιδα που προσέβαλαν το εθνόσημο;

Θα διαθέσει η κυβέρνηση και η ΕΠΘ κοπέλες ώστε να εκτονώνονται (πριν τον αγώνα) οι - κατά φαντασίαν άνδρες (;), μήπως και καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ αγωνίσματος και πηδήματος;

- Τα ΜΜΕξαγρίωσης πυροδοτούν και φανατίζουν ανεξέλεγκτα. Θα τα αφήσουν ασύδοτα, αδέσποτα και επικίνδυνα;

Υ Γ Οι λύσεις πρέπει να δοθούν: Άνωθεν και έξωθεν. Με βαρύτατες εξοντωτικές ποινές. Πριν εξοντωθεί ανεπιστρεπτί η τελευταία χαρά που έχουμε, μέσα στο ζόφο που βιώνουμε. Πρέπει να «φέρουν τα πάνω κάτω, τούμπα». (Σ.Σ Μακρυά από Τούμπα και κάθε πολιτικάντικη κωλοτούμπα!).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!