tromaktiko: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»



Ως αδικαιολόγητη χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την έντονη ανησυχία των αγορών λέγοντας ότι η Ιταλία δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση» με αυτή της Ελλάδας, δήλωσε ο Σόιμπλε μόλις έφτασε στη Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα που, αν εφαρμοστούν, είναι κατάλληλα ώστε η χώρα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας της Ιταλίας δεν δικαιολογούν αυτή τη νευρικότητα».

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης ότι, μετά από αίτημα της Ρώμης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκτιμούν τακτικά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανακοινώσει ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ ανέκαμψαν στην πλειοψηφία τους τα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που σε μεγάλο τμήμα των συναλλαγών σήμερα οι δείκτες τους κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο. Τούτο, λόγω των φόβων των επενδυτών τόσο για το υπέρογκο δημόσιο χρέος της Ιταλίας όσο και για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!