tromaktiko: Σε αχρηστία ακόμη τα μηχανήματα του ΙΚΑ Ηρακλείου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σε αχρηστία ακόμη τα μηχανήματα του ΙΚΑ Ηρακλείου



Παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σε μια προσπάθεια να λυθεί το θέμα που "καίει" εκατοντάδες... ασθενείς κάθε μέρα!

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεων, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να τεθούν σε λειτουργία και να αξιοποιηθούν τα τρία μηχανήματα του ΙΚΑ Ηρακλείου, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αχρηστία.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Παραμένει η μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Ηρακλείου εξαιτίας της μη λειτουργίας τριών μηχανημάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» στις 7 Νοεμβρίου, ο μαστογράφος, ο υπέρηχος καρδιάς καθώς και το μηχάνημα πανοραμικών ακτινογραφιών είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι που έχουν κλείσει ραντεβού για τις εξετάσεις να μην εξυπηρετούνται, ενώ και το μηχάνημα του μαστογράφου παραμένει κλειστό.

Κ. Υπουργέ
Το πρόβλημα μη λειτουργίας του υπέρηχου καρδιάς καθώς και του μηχανήματος πανοραμικών ακτινογραφιών ξεκινάει από το γεγονός ότι πρόκειται για δύο παλιά μηχανήματα , τουλάχιστον 25ετίας, τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα ενώ το πρόβλημα διογκώνεται από την μη έγκαιρη ανταπόκριση των αρμόδιων τεχνικών από την Αθήνα για αποκατάσταση των μηχανημάτων και την επαναλειτουργίας τους. 

Επειδή ο στόχος της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής περίθαλψης πρέπει να έχει προτεραιότητα και
επειδή τα συγκεκριμένα μηχανήματα στο ΙΚΑ Ηρακλείου, σύμφωνα και με τους αρμόδιους, είναι παλαιά (αν εξαιρέσουμε το μαστογράφο) και παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα
σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα, εξετάζοντας τη δυνατότητα της άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων από τους αρμόδιους τεχνικούς και την δυνατότητα για την αντικατάσταση τους από νέα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ιδρύματος».
creteplus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!