tromaktiko: Ψηφιακή τηλεόραση σε Άρτα - Πρέβεζα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ψηφιακή τηλεόραση σε Άρτα - Πρέβεζα



Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και... Δικτύων κ. Σωκράτης Κάτσικας, με σκοπό την ενημέρωση του για την επικείμενη εκπομπή ψηφιακού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής των Ακαρνανικών. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Ι. Καραμπίνας και κλιμάκιο τεχνικών της ΕΡΤ και της DIGEA.

Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας για την ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών τις οποίες θα καλύψει η εκπομπή του ψηφιακού σήματος από το Κέντρο «Ακαρνανικά», η οποία έχει οριστεί για την 9η Δεκεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει κάθε τεχνολογική εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό είναι στη διάθεση του Υπουργείου για την προώθηση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γ.Γ. Επικοινωνιών, από το Κέντρο Εκπομπής των Ακαρνανικών θα καλυφθεί με ψηφιακό σήμα το μεγαλύτερο τμήμα των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, ενώ εντός του επόμενου έτους εκτιμάται ότι θα γίνει η επέκταση του για την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Από τους τεχνικούς οι οποίοι συνόδευαν τον Γενικό Γραμματέα, υπογραμμίστηκε ότι οι κάτοχοι τηλεοπτικών συσκευών δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους και για κάθε απορία θα πρέπει να περιμένουν την ενημέρωση που θα τους γίνει από τον αρμόδιο φορέα. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος των Δήμων, οι οποίοι εκτός των άλλων θα πρέπει να προετοιμαστούν για την αντικατάσταση αναμεταδοτών για περιοχές που λαμβάνουν σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Ακαρνανικών και οι οποίες δεν θα καλυφθούν ψηφιακά.

Τέλος αποφασίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τους φορείς και τους κατοίκους των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.
epirus-in.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!