tromaktiko: Δέκα νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο ΒΔ Αφγανιστάν

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δέκα νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο ΒΔ Αφγανιστάν



Οκτώ πολίτες, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο της επαρχίας Μπαγντίς στο... βορειοδυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος και το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η έκρηξη έπληξε περιπολικό της αστυνομίας και ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο που βρισκόταν πίσω, εξήγησε ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαγντίς, ο Φαϊζουλάχ Αζίμι, ο οποίος κατηγόρησε τους Ταλιμπάν για την επίθεση.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό, διευκρινίζοντας ότι γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς και απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν.

«Μια νάρκη που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο σκότωσε δύο αστυνομικούς και οκτώ πολίτες», δήλωσε ο Αζίμι διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Ο Αζίμι διευκρίνισε ότι δύο αστυνομικοί και ένα παιδί τραυματίστηκαν επίσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν «άνδρες, γυναίκες και παιδιά» και καταδίκασε τη «δειλή επίθεση των Ταλιμπάν».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!