tromaktiko: Γιούνκερ: Το «όχι» στο δημοψήφισμα μπορεί να σημαίνει χρεωκοπία

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: Το «όχι» στο δημοψήφισμα μπορεί να σημαίνει χρεωκοπία



Αντιμέτωπη με χρεωκοπία θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα αν ο κόσμος καταλήξει να ψηφίσει κατά της τελευταίας συμφωνίας της Ε.Ε. για το πακέτο στήριξης...
είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει στην χρεωκοπία εάν τελικά οι Έλληνες απορρίψουν το πακέτο στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL o Zαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε:

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι αυτό θα συμβεί, αλλά εξαρτάται από πως ακριβώς θα διατυπωθεί το ερώτημα και σε τι ακριβώς θα ψηφίσει ο Ελληνικός λαός».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε σκεπτικισμό για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καλέσει σε δημοψήφισμα και υπογράμμισε ότι προκάλεσε «μεγάλη νευρικότητα και ανασφάλεια» στην ήδη μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομία στην ευρωζώνη. «Είναι κάτι που φέρνει μεγάλη νευρικότητα, που προσθέτει μεγάλη ανασφάλεια στην ήδη μεγάλη ανασφάλεια και επομένως χρειαζόμαστε να δούμε ψύχραιμα πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό» σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους του την απόφαση για δημοψήφισμα αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν κάτι που βρισκόταν ανάμεσα στα «χαρτιά» που πρωθυπουργού για λίγο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!