tromaktiko: Απάντηση σε: "Ακόμα χωρίς βιβλία οι μαθητές"

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση σε: "Ακόμα χωρίς βιβλία οι μαθητές"



Επειδή τυχαίνει να είμαι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η κατάσταση φέτος στα σχολεία είναι το κάτι άλλο.
Στο δικό μου το συγκρότημα υπάρχουν εκπαιδευτικοί στην πρωινή ζώνη.Όσο για το ολοήμερο οι ειδικότητες ακόμα να φανούν.Ευτυχώς που φέτος δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους από το ολοήμερο νωρίτερα από τις 4 και τέταρτο, οπότε συμπυκνώνοντας τα τμήματα κάτι γίνεται.
Το μεγάλο το πρόβλημα όμως είναι στην πρωινή ζώνη. Βιβλία δεν έχουν έρθει ακόμα και όσο έχουν έρθει είναι κάτι καλλιτεχνικά και μουσικής. Από τα βασικά μαθήματα μερικά που ήρθαν δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε γιατί απλούστατα είναι τα δεύτερα ή τα τρίτα τεύχη. Δηλαδή μια τρύπα στα νερό.
Η φετινή χρονιά έχω την εντύπωση ότι είναι η χειρότερη στα 25 χρόνια που δουλεύουμε.Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και νιώθουμε ότι πέρασε μια ολόκληρη σχολική χρονιά.
Τα παιδιά τα έχουμε κάνει στενογράφους στο να γράφουν , τα φωτοτυπικά βγήκαν εκτός λειτουργίας και εμείς έχουμε φτάσει στα όριά μας.
Δεν φτάνει που μας καταχαντακώσανε με τους μισθούς , δεν φτάνει που μας έρχονται στο σπίτι το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο , δεν φτάνει που θεσμικά ακούγεται έντονα για αύξηση ωρών διδασκαλίας και μείωση της δύναμης του συλλόγου διδασκόντων , το υπουργείο δεν έκανε το αυτονόητο να ακολουθήσει το Σύνταγμα και να παρέχει δωρεάν παιδεία σε όλους τους μαθητές της επικράτειας , μας άφησε χωρίς βιβλία.
Αλλά εδώ τόσες μέρες δεν μπορούν να εκλέξουν πρωθυπουργό , τα βιβλία είναι ικανοί να στείλουν στα σχολεία;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!