tromaktiko: Χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι συνταξιούχοι μετά την αναστολή της σύμβασης των γιατρών με τον ΟΠΑΔ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι συνταξιούχοι μετά την αναστολή της σύμβασης των γιατρών με τον ΟΠΑΔ



Το τελειωτικό χτύπημα δέχονται οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Σαν να μην έφταναν οι μειώσεις στο εισόδημά τους και τα χαράτσια καλούνται τώρα να...
πληρώνουν για κάθε επίσκεψη στο γιατρό τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε την αναστολή - επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών, έναντι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εξαιτίας των μεγάλων οφειλών προς τους γιατρούς. Ο Οργανισμός οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς 350 εκατομμύρια ευρώ ενώ σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλόμενων.

Με επιστολή διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου αντέδρασε ο σύλλογος συνταξιούχων Νομού Φθιώτιδας στην απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου να προχωρήσει σε αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ εξαιτίας των μεγάλων οφειλών προς τους γιατρούς. Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Υγειονομικής τους Περίθαλψης και με την υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥ. Όπως δηλώνει ο πρόεδρός τους, Ηλίας Σπυρόπουλος, το νέο αυτό καθεστώς εξαναγκάζει τους ασφαλισμένους να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα, καθώς δεν θα υπάρχουν γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ για να τους εξυπηρετήσουν.
lamiastar.gr



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!