tromaktiko: Αναμασάμε τις ενοχές που μας γεμίζουν...

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αναμασάμε τις ενοχές που μας γεμίζουν...



Πολύ χαλαρούς μας βλέπω μετά την τοποθέτηση του νέου μας πρωθυπουργού. Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι πραγματικά αλλάζει... για εμάς με τα νέα δεδομένα; Επί της ουσίας τίποτα. Για αυτό δεν πρέπει να μουδιάζουμε απέναντι στην αλλαγή των προσώπων. Ο Παπαδημος δεν ήρθε για να κάνει άλλη πολιτική. Τα ίδια θα κάνει, απλά πιο αποτελεσματικά. Και δυστυχώς η αποτελεσματικότητα της πολιτικής που βιώσαμε και βιώνουμε δεν μετράται με βελτίωση των όρων ζωής μας, αλλά με κέρδη πιστωτών, και κυρίως αυτών που έχουν εξασφαλίσει την προνομιακή μεταχείριση τους (Τρόικα).

Ας συνέλθουμε λοιπόν. Είδαμε όλοι πόσο μας φοβούνται. Πόσο φοβούνται ένα λαό που νοιώθει το άδικο. Ας μη ψαρώνουμε με τις πουριτανικές καθαρτικές εκκλήσεις και παρεκκλίσεις. Αν νιώθεις ενοχές, δε πρέπει να τις νιώθεις γιατί έκλεψες το κράτος που αποδεικνύεται ότι πάντα ήταν υπάλληλος ξένων. Πρέπει να τις νοιώσεις γιατί η σιωπή σου είναι κλοπή των παιδιών μας. Μην αυτομαστιγωνόσαστε. Το ίδιο παιχνίδι παίζουν οι Γερμανοί. Έτσι στρέφονται κατά των εχθρών τους ιστορικά, παρουσιάζοντας τους τεμπέληδες, παχουλούς, άσχημους, τα μιάσματα της καθαρής, τακτικής και «ευγενικής» κοινωνίας που οραματίζονται.

Προς επίρρωση δείτε και ένα σκίτσο από τη ναζιστική εφημερίδα τους der stürmer. Κατηγόρησαν τους Εβραίους για την καταστροφή της ιδανικής τους Ευρώπης και το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Το ίδιο κάνουν και τώρα, κι εμείς αναμασάμε τις ενοχές που μας φτύνουν.

Ξυπνήστε, «η δουλειά δε σώζει», δεν θα εξιλεωθούμε αν εξαθλιωθούμε. Η εξιλέωση απαιτεί θυσία κι όχι παραίτηση. Κι ο βωμός της θυσίας δεν είναι στο στρατόπεδο ενοχής που μας κλείνουν, αλλά στην πορεία προς το καλύτερο αύριο μέσα από το χειρότερο σήμερα.


Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!