«Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να υλοποιήσει τις όποιες αποφάσεις - όχι μόνο της 26ης Οκτωβρίου - δίχως να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία, διότι κυρίως τη φοβούνται οι Ευρωπαίοι, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, εννοώ. Φοβούνται τις εκλογικές προοπτικές: να ανέβει η Αριστερά ή ακόμη και να ενισχυθούν άλλα κόμματα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Μετά και την τελευταία εξέλιξη - εννοώ την επιστολή Σαμαρά και τις διαρκείς υποχωρήσεις του και τους διαρκείς πανηγυρισμούς του Βερολίνου ότι η επιστολή αυτή δεν έλεγε για εκλογές - έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές θα πάνε αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου».
Ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χαρακτήρισε «θλιβερή εξέλιξη» την επιστολή Σαμαρά, διότι «τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές και εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και την απαίτηση να καταργηθεί και το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα και νομίζω ότι μ' αυτή τη διαδικασία εν πολλοίς ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του κύρος.
Βεβαίως, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κάποιος σφαιρικά, είναι πρόβλημα για την πολιτική ζωή της χώρας».
Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα οφείλει να εξαντλήσει κάθε θετικό προνόμιο που έχει από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής «μόνο αρνητικά εισπράττει», και σημείωσε πως το γεγονός πως «αν καταρρεύσουμε εμείς, θα καταρρεύσει ως ντόμινο και η Ευρωζώνη» είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει.
«Και αν το δίλημμα είναι ευρώ της κυβερνητικής λεηλασίας ή δραχμή της ολοκληρωτικής καταστροφής, εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε κάτι ανάμεσα σ' αυτό. Θέλουμε την κοινωνική καταστροφή; Εμείς θέλουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την προοπτική για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
briefingnews.gr