tromaktiko: Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος στην Αλβανία

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος στην Αλβανία



Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Αλβανία για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος επιτεύχθηκε σε... συνεδρίαση των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Η πρόεδρος της Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, χαιρέτισε τη συμβιβαστική συμφωνία μεταξύ των δύο ισχυρότερων κοινοβουλευτικών ομάδων με στόχο την επίλυση μακρόχρονων ζητημάτων, όπως την απόφαση συγκρότησης κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, την εξέταση του θέματος της έγκρισης σημαντικών νομοσχεδίων, για τα οποία απαιτείται έγκριση από τα 3/5 των βουλευτών και την αναθεώρηση των κανόνων της Βουλής.

«Οι αποφάσεις αποτελούν ένα ισχυρό μήνυμα που χαιρετίζεται από το διεθνή παράγοντα, ο οποίος συνεχώς ενθάρρυνε και στήριζε τη διαδικασία», είπε η κ. Τοπάλι.

Τη συμφωνία χαιρέτισε και ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, πρέσβης Εουγκέν Γόλβαρθ. .

«Η διακομματική συμφωνία είναι ένα αποφασιστικό βήμα εμπρός, το οποίο πρέπει να επισημοποιηθεί από την ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!