tromaktiko: Εφιαλτικά -πυρηνικά- σενάρια για τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εφιαλτικά -πυρηνικά- σενάρια για τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν



Το ενδεχόμενο ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν επανέρχεται στο προσκήνιο ενώ ΗΠΑ και Γαλλία καταδικάζουν το ιρανικό καθεστώς για το πυρηνικό του πρόγραμμα, εκφράζουν... την αλληλεγγύης τους στο κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, αλλά αυτή την στιγμή παρουσιάζονται αρνητικοί στην εκδήλωση της ισραηλινής επίθεσης.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε ότι "μια επίθεση εναντίον του Ιράν είναι "όλο και πιο πιθανή". Σύντομα όμως ήρθε η γαλλική απάντηση μέσω του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ που δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1:"Μπορούμε ακόμη να σκληρύνουμε τις κυρώσεις για να ασκήσουμε πίεση στο Ιράν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο διότι μία στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να δημιουργήσει μία εντελώς αποσταθεροποιητική κατάσταση στην περιοχή". "Πρέπει να κάνουμε το παν για να αποφύγουμε το ανεπανόρθωτο", υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός. "Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί", πρόσθεσε ο Ζιπέ αναφερόμενος στην πιθανότητα μίας προληπτικής επίθεσης από το Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει διεθνώς έχει σαφή στόχευση την τρομοκράτηση της άλλης πλευράς, ώστε να υποχωρήσει είτε των πυρηνικών της σχεδίων, είτε της πραγματοποίησης επίθεσης. Στη δημοσιότητα έρχονται εφιαλτικά σενάρια που φθάνουν ακόμη και στη χρήση πυρηνικών όπλων. Η ιστοσελίδα Debkafiles, αναφέρεται σ΄ ένα απ΄ αυτά. Σενάριο που έχει να κάνει με τη πιθανή αντίδραση της Τεχεράνης, αν δεχτεί βομβαρδισμούς από το Ισραήλ. Επικαλούμενη πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων του Ιράν, η ισραηλινή ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη μπορεί να απαντήσει με εκτόξευση πυραύλων Kh-55 που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόλις τέσσερις τέτοιοι πύραυλοι που θα εκτοξευθούν από ιρανικά αεροσκάφη, από πολύ μεγάλη απόσταση (1200χλμ.),μπορούν να προκαλέσουν ασύλληπτες απώλειες στο Ισραήλ.

Διαθέτει πυρηνικές κεφαλές η Τεχεράνη ή όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ισραηλινής προπαγάνδας που επιχειρεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στη διεθνή ιμπεριαλιστική κοινότητα; Οι ισραηλινοί υποστηρίζουν φυσικά ναι και υποστηρίζουν ότι τις έχουν προμηθευτεί κατά και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί στην νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή. Κρατώντας κριτική στάση απέναντι στο θεοκρατικό και αντιδραστικό καθεστώς της Τεχεράνης, αναγνωρίζουμε μόνο στον Ιρανικό λαό το δικαίωμα της Ανατροπής του και της συγγραφής της επόμενης σελίδας της ιστορίας του. Εξάλλου κάθε συμμαχία μεταξύ επεμβατικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τάσεων της εσωτερικής αστικής αντιπολίτευσης ή μειονοτικών δυνάμεων, αποδείχτηκε Ανίερη, επισφραγίστηκε από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της καπιταλιστικής Δύσης, εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς στυγνής ταξικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Το δίλημμα επομένως δεν είναι Ισραήλ-ΗΠΑ-Ε.Ε., δυνάμεις που επιθυμούν να επιβάλλουν την αποκλειστική κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής και επιδιώκουν να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια ή Ιράν, δημοκρατική διάδοση των πυρηνικών όπλων και αναγνώριση του ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που διεκδικεί.

Αλλά η εμφάνιση ενός διεθνούς εργατικού εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος που θα αντιταχθεί συνολικά στην Ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων και θα συμβάλλει στην Ανατροπή της Καπιταλιστικής Βαρβαρότητας.

Απαιτούμε την συνολική απαγόρευση όλων των όπλων μαζικής καταστροφής και της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Να μπλοκάρουμε αγωνιστικά κάθε συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να ανατρέψουμε τη δολοφονική στρατηγική συμμαχία Ελληνικού-Ισραηλινού κράτους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!