tromaktiko: Νερό της Φουκουσίμα ήπιε Ιάπωνας αξιωματούχος!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Νερό της Φουκουσίμα ήπιε Ιάπωνας αξιωματούχος!



Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιασουχίρο Σονόντα, σήκωσε το γάντι της πρόκλησης δημοσιογράφων της χώρας του, πίνοντας νερό που... συλλέγεται και απολυμαίνεται στο εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και μάλιστα ενώπιον της κρατικής τηλεόρασης (!).

Ο Σονόντο θέλησε να δείξει, με την πράξη αυτή, πως μπορεί κάποιος να πιει άφοβα νερό, ωστόσο επισήμανε ότι «αυτός δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να δει κάποιος αν είναι ασφαλές το νερό, αλλά μονάχα η δημοσιοποίηση των δεδομένων των μετρήσεων».

Ωστόσο, η τηλεοπτική κάμερα έδειξε φανερά το χέρι του Ιάπωνα εκπροσώπου της κυβέρνησης να τρέμει, καθώς σήκωνε το ποτήρι με το επίμαχο δείγμα νερού από τη Φουκουσίμα.

Όπως μεταδίδει το BBC, πολύ συχνά οι ανακοινώσεις των αρχών στην Ιαπωνία τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς συνολικά οι ενέργειες της κυβέρνησης της χώρας κατά την αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης της Φουκουσίμα έχουν αξιολογηθεί ως ανεπαρκείς, από την πλειονότητα των παρατηρητών.

Από την πλευρά της, η Tepcο – η εταιρεία που διαχειρίζεται την πυρηνική εγκατάσταση στη Φουκουσίμα – έχει ανακοινώσει πως μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει καταφέρει να θέσει τους αντιδραστήρες σε ασφαλή «διακοπή εν ψυχρώ», δηλαδή σε θερμοκρασία που δεν θα υπερβαίνει τους 100 βαθμούς Κελσίου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!