tromaktiko: Δρόμο τώρα! Κανένας πολιτικός χρόνος στους βιαστές της κοινωνίας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δρόμο τώρα! Κανένας πολιτικός χρόνος στους βιαστές της κοινωνίας



Χαίρε κρίση! Χρηματιστήρια αναστατώνονται. Οργισμένες και αντιτιθέμενες δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών. Παρέμβαση αμερικανικού παράγοντα στις εξελίξεις υπέρ του Παπανδρέου. Χάος στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με αποσκιρτήσεις, διαφοροποιήσεις, με πιο σημαντική αυτή του Βενιζέλου για το δημοψήφισμα. Πανικός στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που τρέμουν να πάρουν θέση υπέρ του ευρώ και της αντεργατικής πολιτικής, αλλά φυσικά, φύσει και θέσει δεν μπορούν να πουν και όχι. Τρικυμία εν κρανίω στην κοινοβουλευτική αριστερά, η οποία αφού αρχικά είδε το δημοψήφισμα ως ‘’εκβιασμό’’ και αντιπρότεινε …εκλογές, τώρα θέλει δημοψήφισμα (βλεπε ομιλία Παφίλη και Παπαδημούλη στη Βουλή)
Υπάρχει λαός! Πίσω από όλα αυτά, ναι είναι η καπιταλιστική κρίση και οι αντιθέσεις. Ναι, είναι η προσπάθεια εκβιασμού. Ναι, υπάρχουν οι απέλπιδες στρατηγικές σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ ή του Παπανδρέου. Αλλά πίσω από αυτά είναι και ο λαός! Με απεργία, με διαδήλωση, με αδούλωτο πνεύμα, με λευκή απεργία, με μουρμούρα. Με όλα αυτά τα πολύχρωμα. Αλλά Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ, ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ!
Ζητείται αυτοπεποίθηση για την ανατροπή! Ένα και μοναδικό πρέπει να είναι το πολιτικό σύνθημα της περιόδου για όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!
Από μια κυβέρνηση που παραπαίει, είναι λάθος να ζητάς δημοψήφισμα. Δεν είναι ζήτημα άρνησης συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ούτε κάλεσμα για …αποχή. Γράφηκαν δυστυχώς και τέτοιες ανοησίες. Είναι λάθος να δίνεις πολιτικό χρόνο. Χωρίς τη κυβερνητική χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, μπορούμε να κάνουμε πολλά δημοψηφίσματα.

aristeroblog.wordpress.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!