«Δύο μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδες που έπεσαν στη θέση όπου βρισκόντουσαν στη Ζιντζιμπάρ», δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος από την Τζάαρ, μία περιοχή στην Αμπιάν την οποία ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόσθεσε ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν Ινδονήσιος και ο άλλος από την Υεμένη.
Τρεις ακόμη φερόμενοι ως μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν όταν η 25η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, που εδρεύει στη Ζιντζιμπάρ, βομβάρδισε τις θέσεις τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Εξάλλου η Ρουμάιλα, ένα χωριό βόρεια της Τζάαρ και που έχει πέσει στα χέρια της Αλ Κάιντα, ήταν σήμερα στόχος «πέντε επιθέσεων από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος», όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.
Ο στρατός της Υεμένης, υποστηριζόμενος από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μάχεται εναντίον των «Οπαδών της Σαρία», μίας ομάδας που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, η οποία ελέγχει από τον Μάιο την Ζιντζιμπάρ και έχει ήδη καταλάβει και άλλες περιοχές της επαρχίας Αμπιάν.
Στο μεταξύ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υεμένης χαρακτήρισε σήμερα «προκλητικές» τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ σχετικά με την πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Υεμένης 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. «Ο Ζιπέ έκανε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στη διευθέτηση της κρίσης στην Υεμένη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Πληροφοριών 'Αμπντο Τζανάντι.
Έπειτα από αίτημα της Ταουακούλ Κάρμαν, της Υεμενίτισσας που βραβεύθηκε φέτος με το Νόμπελ Ειρήνης, ο Ζιπέ υποσχέθηκε η ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Σάλεχ στις 13 Νοεμβρίου. «Πιστεύω ότι το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων (του Σάλεχ) πρέπει να εξεταστεί με λεπτομέρεια. Θα ασχοληθούμε με το θέμα την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες», είχε πει ο Ζιπέ.