tromaktiko: Καταγγελία κατά του αποκλεισμού των νέων ιατρείων

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία κατά του αποκλεισμού των νέων ιατρείων



Καταγγελια κατα του αποκλεισμου των νεων ιατρειων απο την συνταγογραφηση, απο τις συμβασεις με τα ασφαλιστικα ταμεια και κατα του ΟΠΑΔ.
Θελουμε να καταγγειλουμε τον αποκλεισμο ολων των νεων ιατρειων πανελλαδικα απο τις συμβασεις με τα κυρια ταμεια (οπαδ, ικα,οαεε) απο 6/9/2011, που εχει οδηγησει σε οικονομικη καταστροφη ολα τα νεα ιατρεια.

Σημερα, με την οικονομικη και γενικοτερη κριση που επικρατει, το κρατος τιμωρει ολους τους νεους επιστημονες που αντι να μεταναστευσουν, προτιμησαν να ανοιξουν ιατρειο στον τοπο τους και τους αδικει καταφωρα, στερωντας τους το δικαιωμα να κανουν συμβασεις με τα ταμεια και να πρεπει να ανταγωνιστουν τα παλαια ιατρεια, που εχουν συμβασεις με ολα τα ταμεια, με αποτελεσμα οι ασφαλισμενοι να επιλεγουν τα συμβεβλημενα παλαια ιατρεια και τα νεα ιατρεια να οδηγουνται μεσω του αποκλεισμου σε καταστροφη. Οταν εχουν ακυρωθει βασικα συνταγματικα μας δικαιωματα και αφορα εκατονταδες συναδερφους σε ολη την χωρα και θα αφορα ολους τους επομενους, θεωρουμε οτι ειναι θεμα υψιστης σημασιας.

Θελουμε να καταγειλουμε τον προεδρο του ΟΠΑΔ κ. Σ., διοτι ενω εχει αποκλεισει τους νεους ιατρους που ανοιξαν ιατρεια μετα την 6/9/2011 απο τον ΟΠΑΔ, εν οψει λειτουργιας του ΕΟΠΥΥ (εναρξη η οποια εχει ηδη αναβληθει 3 φορες), προχωρα 2 μηνες μετα την αναστολη, σε συναψη νεων συμβασεων με επιλεκτικες ρουσφετολογικες μεθοδους σε ιατρους.

Για ενα νεο ιατρειο το πιο σημαντικο ειναι να εχει συμβασεις με ταμεια, αλλα δυστυχως ΙΚΑ και ΟΑΕΕ εχουν αναστειλει προ πολλου τις νεες συμβασεις (και ανεκαθεν δεν ηταν ευκολο να συναψεις συμβαση χωρις μεσο) και ο ΟΠΑΔ (δημοσιο) που παραδοσιακα ηταν το πιο προσβασιμο ταμειο για νεο ιατρειο (δεν ηθελε μεσο, εκανε συμβασεις με ολους ) εχει " αναστειλει " απο 6/9/2011 τις νεες συμβασεις με ιατρους. Και θα εξηγησω πιο κατω για το "αναστειλει".

Ειναι αντισυνταγματικο να αποκλειεται ο νεος ιατρος απο την συνταγογραφηση των ασφαλισμενων.
Αυτος ο αποκλεισμος για ολα τα νεα ιατρεια πανελλαδικα ισοδυναμει με οικονομικη καταστροφη και αφορα εκατονταδες συναδερφους, που ανοιξαμε ιατρεια και ειμαστε αποκλεισμενοι απο τα κυρια ταμεια και το 90% των ασφαλισμενων.

Εχουμε δημιουργησει μεταξυ μας μια ομαδα νεων ιατρων που ανοιξαν ιατρειο μετα την 6/9 και ειναι αποκλεισμενοι απο τον ΟΠΑΔ και εχουμε ηδη συγκεντρωσει πανω απο 100 υπογραφες (http://www.gopetition.com/petitions/άρση-του-αποκλεισμού-των-νέων.html) και ενω βιωνουμε αυτη την κατασταση, ανακαλυψαμε στην " διαυγεια ", οτι παρα την απαγορευση νεων συμβασεων απο 6/9/2011 απο τον ΟΠΑΔ, το συστημα ΠΑΣΟΚ βρηκε τροπο να κανει νεες συμβασεις σε δικους του και μετα την 6/9!  2 αποφασεις του ΟΠΑΔ Θεσσαλονικης με νεες συμβασεις ιατρων και ημερομηνιες αποφασης 19/9 και 24/10 και εναρξη συμβασης στους περισσοτερους μεταγενεστερη της αναστολης η' εικονικα προγενεστερης, (σιγουρα ολοι θα εχουν εικονικο αριθμο πρωτοκολλου καταθεσης αιτησης πριν τις 6/9/2011, οταν κανονικα δεν επιτρεπουν καταθεση αιτησης συμβασης, χωρις την αδεια λειτουργιας!!)

http://et.diavgeia.gov.gr/f/opad/ada/450bop9x-oh5 http://et.diavgeia.gov.gr/f/opad/ada/457βορ9χ-ν50
αξιζει να δει κανεις ημερομηνια καταθεσης αιτησης και ημερομηνια αδειας λειτουργιας ιατρειου.

Οταν ερωτηθηκε ο προεδρος του ΟΠΑΔ απο συναδερφους για την πρωτη αποφαση με ημερομηνια 19/9/11 απαντησε οτι αφορουσε ιατρους που ηταν οριακα εμπροθεσμοι, δηλαδη ειχαν καταθεσει μεχρι 6/9 (ειχαν και αδεια λειτουργιας?? ), αν δεχτουμε ως αληθη την απαντηση, η αποφαση με ημερομηνια 24/10 και εναρξη συμβασης μετα 10 /10 ποιους αφορα? Θα ακολουθησουμε καθε νομιμη οδο, γιατι ειναι θεμα σοβαρο και θεμα επιβιωσης ολων των νεων ιατρων που ανοιξαν και θα ανοιξουν ιατρειο και ειναι αποκλεισμενοι απο τα κυρια ταμεια.

Για το θεμα ερωτηθηκε επωνυμα ο προεδρος του ΟΠΑΔ και δεν εδωσε απαντηση.

Οσο για τον περιφημο ΕΟΠΥΥ η κριση των υποψηφιων για συμβαση, θα γινει κυριως απο τους υπαρχοντες συμβεβλημενους με τα ταμεια και απο πενταμελη επιτροπη με αγνωστα κριτηρια επιλογης ( ευκολα μπορει κανεις να υποθεσει ποια..)

Ζητουμε:

- Να επιτραπει η συμβαση με τον ΟΠΑΔ μεχρι την λειτουργια του ΕΟΠΥΥ.
- Την ελευθερη συνταγογραφηση σε ασφαλισμενους ΕΟΠΥΥ απο ολους τους ιατρους υπο τον ελεγχο της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης.

ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!