tromaktiko: “Η σκακιέρα της Νέας Μεταπολίτευσης”

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

“Η σκακιέρα της Νέας Μεταπολίτευσης”



από τον Γιάννη Παυλάκο
Ήταν οι μέρες που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια τα μελλούμενα στην χώρα μας. Πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολίτες προσπαθούσαν να δουν μέσα από το φιμέ τζάμι των εξελίξεων που θα καταλήξει τελικά αυτή η μεταίχμια κατάσταση. Τόνιζα εδώ και καιρώ πως η συγκεκριμένη Κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ΔΝΤ και των μέτρων δεν έχει πολύ καιρό ζωής και επίσης τόνιζα πως δεν θα βγάλει την χρονιά. Μαζί με εμένα βέβαια και χιλιάδες Έλληνες έβλεπαν τη χώρα να κυβερνιέται στην θεωρία γιατί στην πράξη υπήρχε επικίνδυνη πολιτική αστάθεια.
Δεν είναι η ώρα για διθυράμβους και για λόγια υπερβολής αλλά η στιγμές πέρα από κρίσιμες είναι και ιστορικές. Τα πράγματα όπως σας έλεγα αλλάζουν και θα αλλάξουν ακόμα πιο πολύ. Προς το καλύτερο και εγώ μαζί με εσάς αυτό ελπίζω. Πιστεύω πως μέσα από την μεταβατική αυτή κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο ρόλο και έργο για να σταθεροποιηθεί η χώρα και στην Ευρώπη και να σταματήσουν οι κραδασμοί από το σεισμό Παπανδρέου θα περάσει η χώρα τις συμπληγάδες πέτρες που μέχρι σήμερα έδειχναν να συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή και την καθημερινότητα του απλού πολίτη. Η μεταβατική αυτή κυβέρνηση δεν θα κάνει θαύματα αλλά θα δώσει στην χώρα την δυνατότητα να ανασάνει λίγο λαμβάνοντας τα χρήματα γα να ανταπεξέλθει τις επόμενες 90 περίπου ημέρες και οδεύοντας την χώρα σε μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα που θα γεννηθεί από τις εκλογές.

Οι εκλογές όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε θα έχει κάτσει η σκόνη των εξελίξεων που ζούμε τώρα και θα υπάρχει ένα καλύτερο τοπίο για τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας.

Οι μέρες της Μεταπολίτευσης φαίνεται πως έφτασαν στο τέλος τους την 6η Νοεμβρίου 2011. Τη νύχτα που Παπούλιας Παπανδρέου και Σαμαράς έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και έβαλαν την χώρα πάνω από τα κόμματα. Σε αυτό το κάλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς λειτούργησε ως ρυθμιστής των εξελίξεων και έδωσε το στίγμα ενός Ευρωπαίου ηγέτη στη νέα σκακιέρα της Νέας Μεταπολίτευσης. Το ξημέρωμα μιας νέας εποχής για την χώρα και την Ευρώπη. Η αλλαγή πολιτικής σελίδας στην χώρα δεν είναι κάτι που θα το δούμε τώρα. Δεν είναι η αλλαγή μόνο των προσώπων και των θέσεων αλλά είναι η αλλαγή των στόχων για το μέλλον της χώρας μας. Που ήμασταν, που μας έφτασαν και που θέλουμε πλέον να πάμε. Το μέλλον που το θέλουμε όλοι πιο ελπιδοφόρο με πράξεις και όχι με λόγια. Πάνω σε αυτή την βάση θα στηθεί και το σκηνικό στο άμεσος επόμενο διάστημα στην χώρα. Γνωρίζω επί προσωπικού πώς ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα μια οργανωμένη προεκλογική περίοδο σε όλη την χώρα με στόχο να ενημερωθεί και ο τελευταίος πολίτης τι θα πρέπει να γίνει για να ενωθεί πλέον η φωνή του Έλληνα και να βγει επιτέλους από το τέλμα που μας έφερε η έκπτωτη κυβέρνηση. Στόχος και ευχή όλων να περάσει πλέον η Ελλάδα μας στην επόμενη φάση και να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να μπορεί και πάλι ο πολίτης να ζει την καθημερινότητά του δίχως τον φόβο και την ανασφάλεια που ζούσε μέχρι σήμερα. Να μπορεί και πάλι να χαμογελά και να ελπίζει πως τα γκρίζα σύννεφα φεύγουν και βγαίνει και πάλι το ουράνιο τόξο. Όχι όμως με λόγια αλλά με έργο. Τα μανίκια έχουν ήδη σηκωθεί και μαζί θα πάμε την χώρα ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Θα περάσουμε μαζί τις συμπληγάδες και θα ταξιδέψουμε μαζί στην ήρεμη θάλασσα της επόμενη ημέρας που θα φέρει χαμόγελα ανάπτυξης. Οι Έλληνες μπορούμε και μαζί θα προχωρήσουμε.
report24.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!