tromaktiko: Οι εξαιρέσεις στο νέο καθεστώς

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι εξαιρέσεις στο νέο καθεστώς



Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών καθόρισε τις αποδοχές που θα ισχύουν στους εμπλεκόμενους φορείς... κατ' εφαρμογήν του άρθρου 31 του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο.

Η εγκύκλιος απεστάλη σε όλα τα υπουργεία καθώς και σε 72 ΔΕΚΟ, στις οποίες περιλαμβάνονται οι φορείς: ΟΑΣΑ, ΕΑΒ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, οι Οργανισμοί Λιμένος, η εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ.ά.

Τα ΔΣ των οργανισμών θα πρέπει να εφαρμόσουν το νέο σύστημα αποδοχών από 1ης Νοεμβρίου και να καταθέσουν στοιχεία στο υπ. Οικονομικών μέχρι 20 Ιανουαρίου του 2012.

Εξαιρούνται από την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας καθώς και των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το ανώτατο όριο αμοιβών των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και διοικητών φορέων μαζί με τις πρόσθετες αμοιβές παραμένει στο όριο των 5.856 ευρώ μεικτά μηνιαίως.

Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται με βάση το αντίστοιχο όριο ανώτατου μισθού που ισχύει στο Δημόσιο μαζί με το επίδομα θέσης. Για παράδειγμα, υπάλληλος ΠΕ ο οποίος έχει θέση γενικού διευθυντή μπορεί να λαμβάνει μηνιαίες τακτικές αποδοχές κατ' ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των (2.409,00 + 900,00 =) 3.309,00 ευρώ (και επιπλέον η οικογενειακή παροχή εάν συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!