Πέραν όμως των παραπάνω δηλώσεων αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι οι επιμέρους δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί πλέον στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν δήλωσε, για πρώτη φορά σε τέτοιο ύφος, πως είναι απαραίτητο "να ενισχυθεί η οικονοµική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης προς την κατεύθυνση µιας δηµοσιονοµικής ένωσης", η οποία, ωστόσο θα πρέπει να προκύψει ως κοινότητα και όχι ως δικτατορία δύο ή περισσοτέρων κρατών, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο υπονοούμενο για την κατάσταση στην Ε.Ε. και τη στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Για να µπορέσει βέβαια να συµβεί αυτό, η υποψήφια για τον ρόλο του δικτάτορα, Γερµανία, θα πρέπει πρώτα "να αποφασίσει να συνεργαστεί µε τους εταίρους της" και να αποδεχθεί λύσεις όπως την έκδοση ευρωοµολόγων. "Θα χρειαστεί ακόµα αρκετή προσπάθεια προτού οι πολίτες στη Γερµανία και σε κάποιες άλλες χώρες πειστούν για τα πλεονεκτήµατα των ευρωοµολόγων", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρεν, επαναφέροντας µε τρόπο αποφασιστικό στο τραπέζι ένα θέµα το οποίο η Μέρκελ δεν θέλει ούτε να το ακούει.
Να αναφέρουμε τέλος ότι την ίδια ώρα ο γερµανικός Τύπος και συγκεκριµένα η "Frankfurter Allgemeine" είχε εκτενές δημοσίευμα για τη ρήξη που έχει επέλθει στη σχέση Μπαρόζο-Μέρκελ.
greekfinanceforum.com