tromaktiko: Ποιός μπορεί να φανταστεί μια Ελλάδα με κομμένο ρεύμα;

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ποιός μπορεί να φανταστεί μια Ελλάδα με κομμένο ρεύμα;



Μέσα στην πολιτική αναταραχή και το αν θα καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί κυβέρνηση σωτηρίας – όπως την ονομάζουν – φαίνεται να έχει φύγει από το προσκήνιο το μείζον θέμα της οικονομικής ανέχειας μέσα στο οποίο ζει μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Και ενώ τα περισσότερα μέσα μαζικής επικοινωνίας φαίνεται να «κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο» προκειμένου να μην αναπαραγάγουν την πραγματικότητα της φτώχειας, της ανέχειας και γιατί όχι και της πείνας, υπάρχουν και φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Μετά την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μεσογαίας ήρθε σήμερα η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες και ενημερώνει για την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στον Ι.Ν. Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι και ζητά τη βοήθεια των πιστών για είδη πρώτης ανάγκης.
Συγχρόνως το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν και οι δήμοι – ενδεικτικά αναφέρεται το Μαρούσι, η Λυκόβρυση - Πεύκη, η Πεντέλη, αλλά και φορείς όπως Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και άλλοι γεγονός που καταδεικνύει ότι το πρόβλημα της έλλειψης τροφής αρχίζει και γιγαντώνεται.
Το τραγικό γεγονός – που κάποιοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παρουσιάσουν ως κατασκευασμένο – μαθητών να αντιμετωπίζουν στο σχολείο τις επιπτώσεις του υποσιτισμού φέρνει στη μνήμη κατοχικές εικόνες όπως εκείνη που το βράδυ ακουγόταν φωνές «ΠΕΙΝΑΩ» και το πρωί στα πεζοδρόμια εύρισκαν νεκρούς από την πείνα.
Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στους απρόσωπους περαστικούς οι έχοντες ανάγκη έπαψαν πια να απλώνουν σιωπηλά το χέρι και πλέον ζητάνε να τους δώσεις κάτι να φάνε γιατί πεινάνε, μια πραγματικότητα που δείχνει ότι το πρόβλημα δε βρίσκεται προ των πυλών, αλλά ήδη τις έχει περάσει.
Ενθαρρυντικό θεωρείται ότι υπάρχουν φορείς που προσπαθούν να βοηθήσουν να ξεπερασει ο κόσμος κάποιους από τους οικονομικούς βρόγχους που τον πνίγουν. Όπως αναφέρει Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το παράδειγμα των δήμων Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), αποφάσισαν να ακολουθήσουν και άλλοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.
Στο ίδιο άξονα κινούνται στην περιοχή μας και φορείς όπως οι ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και πολλοί άλλοι, που ζητάνε επιτακτικά να παρασχεθεί βοήθεια σε έναν λαό που στο όνομα της σωτηρίας του πλήττεται πανταχόθεν.
Σε αναμονή λοιπόν – για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών – να δούμε αν όλοι αυτοί που φαίνεται ότι έχουν στόχο τη βοήθεια του όλο και μεγαλύτερου τμήματος πολιτών που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν οικονομικά πέρα, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις μικρές ή μεγάλες διαφορές τους και ενωμένοι να επιτελέσουν τον κοινό σκοπό.

thessi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!