tromaktiko: Παρέμβαση για τις μικροεξαγωγικές επιχειρήσεις

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση για τις μικροεξαγωγικές επιχειρήσεις



Tην ανάγκη ανάδειξης ελληνικών "μικροεισαγωγικών" επιχειρήσεων και σε "μικροεξαγωγικές", με τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου...του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος τονίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι οι φορείς με συντονισμένες ενέργειες, μπορούν να αναδείξουν τις "μικροεισαγωγικές" εμπορικές επιχειρήσεις και σε "μικροεξαγωγικές" και γι' αυτό το λόγο, η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο προτείνεται, συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου για την επιχειρηματικά φιλική Ελλάδα, πρέπει να αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή τη σημαντική επιχειρηματική παρακαταθήκη και το κυριότερο να δώσει μία προοπτική για την περαιτέρω βελτίωσή της.

Η ΕΣΕΕ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι θεωρεί πρωταρχικό σκοπό της, την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας και την επέκταση των δραστηριοτήτων των εμπορικών επιχειρήσεων, με στόχο των εξαγωγικό τους προσανατολισμό και με αυτό το δεδομένο θεωρεί ότι είναι απαραίτητο σε μία χώρα όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει "δαιμονοποιηθεί", να υπάρχουν δράσεις δημιουργίας φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που αναδεικνύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές και επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός οικονομικού δυναμικού με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και πολλές ιδέες.

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ το εισαγωγικό και το εξαγωγικό εμπόριο, το χονδρεμπόριο και το λιανεμπόριο, το εφοδιαστικό και το διακομιστικό είναι αλληλένδετα και αλλητροφοδοτούμενα, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και η εκτίμηση των εμπόρων είναι ότι ο κοινός στόχος της ΕΣΕΕ και του υπουργείου πρέπει να είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων των ελληνικών μικροεισαγωγικών επιχειρήσεων και σε εξαγωγές μικρής κλίμακας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!