tromaktiko: Η κρίση αδειάζει και τα παγκάρια

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση αδειάζει και τα παγκάρια



Eώς 40% μειώθηκαν τα έσοδα στα παγκάρια των ενοριών,σύμφωνα με όσα είπαν στο briefingnews ιερείς από το λεκανοπέδιο της Αττικής .
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, από τη μία έχουμε την δραστική μείωση στα έσοδα από τα παγκάρια των ενοριών και από την άλλη ραγδαία άυξηση των συνανθρώπων μας που απευθύνονται στην Αρχιεπισκοπή και στις ενορίες για ένα πιάτο φαϊ, δηλώνει στο briefingNews ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου π.Τιμόθεος Άνθης.35-38 % αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι οι συνάνθρωποι μας που συμμετέχουν στα σισσύτια ενώ πάνω από 10% είναι εκείνοι που απεγνωσμένα ζητούν οικονομική βοήθεια από την Εκκλησία.Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι μερίδες φαγητού στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών από 1200 που ήταν πέρυσι φέτος ξεπέρασαν τις 1700, σύμφωνα με τον πατέρα Τιμόθεο.

Δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων της ενορίας μας, εξηγεί στο briefingNews o εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πευκακίων π.Βασίλειος Βολουδάκης. «Τα έσοδα δεν επαρκούν , η μείωση ξεπέρασε το 30% , υπογραμμίζει.

«Ανθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο ζητούν την βοήθεια μας.Ενώ ορισμένοι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στη τσέπη τους για να αγοράσουν ένα σάντουιτς να φάνε, να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί τους.» σημειώνει ο π.Βασίλειος. Η κατάσταση αυτή έχει ως επακόλουθο το να μην μπορούμε να ανταποκριοθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις που ορίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπη για κάθε Ιερό Ναό με αποτέλεσμα να είμαστε χρεωμένοι και προς την προϊσταμένη μας αρχή και ανήμποροι να επιτελέσουμε το πολυποίκιλο κοινωνιικό έργο μας ,εξηγεί ο Ιερέας.

Και συμπληρώνει κατηγορηματικά«Ο λαός μας μπορεί να ψηφίζει τους πολιτικούς γιατί είναι οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος και συνεπώς αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των πολιτών, όμως στους Ιερείς που καταθέτει την ψυχή του βρίσκει τελικά και τα πνευματικά αλλά και υλικά αγαθά.Ας τα βλέπουν αυτά οι πολιτικοί που θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο και ας σκύψουν επιτέλους από ντροπή το κεφάλι τους.»
Oι νέοι μας δεν έχουν ελπίδα,άλλοι άνεργοι και άλλοι που ζουν με λίγα ευρώ απο την εργασία της που ουδείς γνωρίζει μέχρι πότε θα έχουν, δηλώνει ο π.Μανώλης απο τον Ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα.Τα σισσύτια μας έχουν αυξηθεί φέτος σε σχέση με πέρυσι, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, εξηγεί.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!